• Un cap de setmana al Balneari de Rocallaura

    Un cap de setmana al Balneari de Rocallaura

    La passada tardor vam aprofitar una oferta que vam trobar a internet per passar un cap de setmana de relaxació i turisme cultural a l’hotel balneari Oca Rocallaura.

    L’oferta incloïa allotjament, amb desdejuni, dinar o sopar i accés al balneari els tres dies. Us recomanem que opteu per sopar a l’hotel, d’aquesta manera podreu voltar tot el dia i a la tornada aprofitar les instal·lacions del balneari i sopar tranquil·lament.

    L’hotel és a la Comarca de l’Urgell i gaudeix d’una localització privilegiada, al cor de la Ruta del Cister, (ruta que inclou tres monestirs: Poblet, Vallbona de les Monges i Santes Creus), cosa que permet realitzar excursions en cotxe per conèixer els nombrosos atractius turístics, culturals i gastronòmics de la zona, i també  fer senderisme tot gaudint de la natura per rutes a peu o en bicicleta de muntanya perfectament senyalitzades, i amb diferents nivells de dificultat i distància, que ben segur satisfaran tota mena d’excursionistes.

    Arribar fins al balneari és bastant fàcil, si aneu per l’AP-7, AP-2 direcció Lleida i continueu per la C-14 direcció Artesa de Segre, podeu arribar aproximadament en una hora i mitja des de Barcelona. Una distància molt raonable per una escapada de cap de setmana.

    L’hotel de més de 100 anys d’antiguitat, està totalment reformat amb un estil que combina perfectament la tradició i l’avantguarda arquitectònica que dona la sensació de comoditat i caliu que fa molt agradable l’estada en tot moment.

    L’edifici consta de dos espais diferenciats. Per una banda els allotjaments amb habitacions àmplies on predomina la fusta, els tons càlids a les parets i les grans finestres que permeten l’entrada de llum natural. L’altre espai és la zona de relaxació on podreu gaudir de circuits d’aigua termal, hammam, sauna, solàrium i Gimnàs. També disposa d’una extensa zona enjardinada, terrassa, i l’aparcament és gratuït pels hostes.

    Una altra cosa que pot ser del vostre interès és que aquest grup d’hotels ha impulsat un programa anomenat “No sense tu” que permet l’accés de mascotes a les seves instal·lacions.

    Si arribeu amb temps, podreu aprofitar les instal·lacions de l’Spa des del primer dia fins a l’últim, i reservar diferents serveis de massatge, tot i que segurament amb el circuit d’aigua tindreu prou, ja que és força complet.

    De les moltes possibilitats que ens dona la privilegiada situació de l’hotel nosaltres hem seleccionat un parell d’excursions per fer durant el cap de setmana com a exemple.

    Primer dia Balneari- Montblanc-Monestir de Poblet-Balneari ( ruta en cotxe)

    Des del balneari per la C-14 direcció Artesa de Segre trigareu menys de mitja hora en arribar a Montblanc.

    Montblanc és una preciosa vila medieval, que té el seu origen l’any 1088. El seu major atractiu és la seva muralla que la converteix actualment el recinte emmurallat més gran de Catalunya. Podeu aprofitar les visites guiades que organitza l’ajuntament per conèixer-la millor i pujar a alguna de les seves imponents torres.

    Després de la visita serà hora de buscar algun bon racó per dinar, però no patiu, l’oferta gastronòmica de la zona és extraordinària i sigui quina sigui la vostra elecció podreu degustar la bona cuina i el celler de la zona, però amb moderació sobretot qui hagi de conduir.

    Després de dinar i només a uns 20 minuts de Montblanc per l’N-240 direcció Lleida arribareu al Monestir de Santa Maria de Poblet.

    Aquest monestir és el conjunt cistercenc habitat més gran d’Europa, ja que encara manté una comunitat de monjos. Va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1991. Conforma un conjunt arquitectònic meravellós amb una barreja d’estils arquitectònics harmoniosament combinats. També podreu veure el panteó reial del rei Pere III el Cerimoniós que va ser un dels més grans protectors del monestir.

    Des del Poblet arribareu a Rocallaura en menys de mitja hora, així que tindreu temps per relaxar-vos a les aigües termals i sopar tranquil·lament a l’hotel.D

    Cal dir que el servei de menjador de l’hotel, més que correcte i variat, és tipus bufet, tant el sopar com el desdejuni, i us permetrà assaborir alguns dels productes típics de la comarca.

    Segon dia: Balneari- Monestir de Vallbona de les monges-Balneari (ruta a peu)

    Aquest cop us oferim un recorregut a peu d’aproximadament 16 km de dificultat moderada, calculeu unes 4 hores, que us portarà entre natura i restes de la guerra civil fins al monestir de Vallbona de les Monges.

    Declarat monument historicoartístic l’any 1931, aquest monestir és l’ únic monestir femení de la Ruta del Cister, els seus orígens són de l’any 1153, i podreu veure a més de l’església, clar exemple de transició romànic-gòtica, les despulles de la Reina Violant d’Hongria, muller de Jaume I el Conqueridor i la seva filla, Sança d’Aragó.

    Segons els temps de què disposeu podeu dinar en algun dels restaurants propers al monestir, com el Tallat o a Rocallaura com el Rocallauracafé o Cal Trave.

    Esperem que aquest post us hagi resultat interessant, i que us animeu a gaudir d’un cap de setmana inoblidable entre natura, història, gastronomia i tranquil·litat.

    José Luis Fructuoso

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.