• Aiguaviva de Bergantes, on podeu parlar el chapurriau

    Una escapada que us recomano i es troba a tres hores de viatge des de Barcelona, és Aiguaviva de Bergantes, un municipi del Baix Aragó d’aproximadament 500 habitants de la província de Terol. Es situa a la confluència de dos rius; el Guadalop i el Bergantes, al límit històric dels regnes d’Aragó i de València. En aquest poble és on comença a delimitar el parc del Maestrazgo, un entorn natural de gran bellesa amb paisatges en el que predominen els densos boscos, els barrancs i els afluents dels rius amb més proximitat.
    El riu Bergantes, reconegut com un dels millors conservats i dels més bonics, ofert la possibilitat de tenir una platja natural enmig de la muntanya, envoltat d’arbres i fauna. A més, la bellesa d’aquest lloc incita a practicar rutes de senderisme. Podeu optar per caminar fins dos dels seus ponts més destacats: el Cananillas o l’Arenal, on podeu fer un bany a l’estiu a una preciosa piscina natural.
    D’altra banda, al poble celebren una festa el dia 28 d’agost de cada any, per Sant Agustí, en el qual dibuixen sanefes a tots els carrers per desprès emplenar-les de serradures de diversos colors. Aquesta festivitat rep en nom de les “Catifes de Aiguaviva” i només es típic allà.
    Una altra característica peculiar que podeu trobar, és la seva lingüística. Es tan curiosa que fins i tot, el nou programa de TV3, “El llenguado”, s’ha apropat a la zona per escoltar-la. Les influències del castellà i del valencià, fa que els seus habitants parlin un “chapurriau” amb paraules fetes seves.
    En definitiva, si voleu passar un cap de setmana rural envoltats de naturalesa, apte per a tota la familia, us recomano que hi feu una visita. Segur que quedareu encantats.
    Jessica Sánchez

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.