• Cazorla, un paratge desconegut ple de possibilitats

    A la província de Jaén, trobem Cazorla, un indret ple de possibilitats per descobrir. La primera sorpresa la tenim a la carretera que ens endinsa al poble: mirem on mirem trobem camps perfectament pentinats d’oliveres, arbres que han estat el motor econòmic de la comarca durant molts anys  gràcies a la venda del seu oli.

    Un cop arribats al poble, podrem gaudir fent una passejada pel seu conjunt històric tot acompanyant-la de la seva gastronomia. Allà, com a molts d’altres llocs d’Andalusia, és típic fer el vermut abans de dinar: un bon vi amb “tapas” típiques de la zona.

    Cazorla, més coneguda com la “Sierra de Cazorla, Segura y las Villas”, es va popularitzar gràcies a en Félix Rodrí guez de la Fuente, divulgador ambiental i gran amant d’aquest parc natural.

    Aquest petit poble forma part de la meva infantesa, és d’allà d’on procedeix la meva família materna i a aquest indret m’hi uneixen grans records i moments de la meva vida.

    Sovint penso que aquest gran vincle fa que no sigui del tot objectiva a l’hora de parlar d’aquesta zona. He pogut comprovar, però, a través d’amics que no tenen aquesta càrrega emocional, que es tracta d’un lloc bell, amb moltes possibilitats i que t’atrapa. Si vols un racó per perdre-t’hi, aquí el trobaràs. De cop i volta,  notaràs com si el rellotge s’aturés i els minuts passessin més lentament.

    Alguns dels racons que podeu visitar són “la Plaza Vieja”, les vistes des del “balcón del pintor Zabaleta” amb el “Castillo de la Yedra” de fons o les runes de “la Plaza Santa María”. A més, si decidiu venir durant el mes de juliol, hi trobareu el festival de blues de Cazorla, que compta amb artistes internacionals i que ha estat considerat com un dels millors del món.

    Si sou amants de la natura podreu descobrir el parc natural a través de diverses opcions: visites guiades amb 4×4, descens de barrancs pel riu Guadalquivir o rutes a cavall pel parc. Són nombrosos els gorgs on us hi podreu capbussar i gaudir de la fredor i de la transparència de l’aigua d’aquests rius. També trobareu multitud d’espècies animals, que sobretot es deixen veure cap al vespre-nit, quan surten dels seus caus per buscar aigua i menjar.

    Cazorla obre tot un ventall de possibilitats a aquelles persones que els agradi desconnectar un dies combinant una mica d’història, de tradició, de natura i de gastronomia.

     

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.