• Els Hostalets d’en Bas, un poble amb encant

    Si t’agrada gaudir d’una naturalesa viva, un paisatges encisador, un entorn tranquil i un poble on es respiren olors dels d’abans…. aquesta escapada és per tu.

    Els Hostalets d’en Bas és un poble que es troba situat a la Vall d’en Bas (comarca de la Garrotxa). Com hi arribarem? A poc més d’una hora en cotxe com a punt de partida  Barcelona; agafem la C-17 fins a la capital d’Osona, Vic. A l’entrada de la ciutat trobem la desviació direcció Olot. Travessarem els túnels de Bracons i a pocs quilòmetres trobarem el trencant cap al poble dels Hostalets.  El paisatge és idíl·lic: camps de conreu, muntanyes majestuoses, petits pobles amb la seva església, cases de pagès que segueixen treballant la terra,  tenint bestiar i algunes es dediquen al turisme rural… Puigsacalm.-Vall-den-Bas-[1]

    El Hostalets és un d’aquells pobles que a dia d’avui encara conserva l’encant dels pobles d’abans. Carrers adoquinats, portalades antigues amb el nom de la família i la data de contrucció de la casa, balconades de fusta plenes de flors que ofereixen una imatge que ha estat reproduïda per gran quantitat de pintors i fotògrafs. El nucli ha estat declarat monument Històric-Artístic Nacional.

    Si arribem ben aviat al poble us podeu acostar al forn de pa que a dia d’avui segueixen fent el pa de la forma tradicional, com es feia abans. Pa de flequer. I no us oblideu de tastar la seva coca amb denominació d’0rigen: la coca dels Hostalets. Boníssima.

    Per descobrir el poble no necessitareu més que unes horetes i una passejada per uns carrers tranquils,  ordenats, nets i amb clares referències al passat. Passejar per aquests carrers et fa recordar la vida d’abans, la vida al camp… Podem deduir que en aquesta zona  la majoria de les  famílies es dedicaven a treballar al camp per això trobem dues escultures en homenatge a la família pagesa.

    És l’hora de dinar.  El Restaurant L’Hostalet és  un dels pocs restaurants que hi ha en el poble, el qual  ens ofererirà la seva carta i menú gastronòmic de la zona. Qualitat i bon gust. Preu assequible.

    Una escapada molt tranquila i relaxant amb reminiscències del passat. Tot un indret per descobrir. No us el podeu perdre. 800px-WLM14ES_-_Carrer_de_Teixeda_els_Hostalets_d'En_Bas,_La_Vall_d'En_Bas,_La_Garrotxa_-_MARIA_ROSA_FERRE[1]

    Print Friendly, PDF & Email