• La llacuna de l’Encanyissada. Un raconet del delta de l’Ebre

    encanyissada_mirador

    Per a qui us agradi la natura i la bicicleta encara que no estigueu massa en forma recomano una sortida d’un  cap de setmana  al delta de l’Ebre. Són molts els racons  bonics de veure, però a mi m’agrada especialment la llacuna de l’Encanyissada.

    L’Encanyissada  és una llacuna situada a la banda sud del Delta. Nosaltres  vam anar-hi en cotxe des de Sant Jaume d’Enveja, on hi teníem l’apartament. Des del poble hi surt una carretera direcció la casa de Fusta i Poblenou del Delta. No patiu, està molt ben senyalitzada.  La casa de Fusta és un edifici que van construir uns caçadors anglesos amb taulons portats del Canadà a finals dels anys vint del segle passat.  És d’un color verd intens.  Actualment és un museu sobre l’ecosistema del Delta.

    Al davant del restaurant,  vam descarregar les bicicletes. Si no en teniu  les podeu llogar allí mateix. Al costat de la casa de Fusta, en una barraca,  (cabana típica del Delta) hi ha un punt d’informació i una botigueta amb productes de la zona. Allí us podeu informar de quins indrets val la pena visitar.

    Volíem fer un recorregut tot vorejant la llacuna i ho vam aconseguir. El terreny  és pla del tot i té una longitud d’uns 14 quilòmetres. Just davant de la casa de Fusta hi ha un mirador des d’on pots observar diferents aus. Nosaltres vam poder veure bernats pescaires, ànecs collverd, martinets blancs i fotges.  Si sou valents podeu fer tota la volta i acabar dinant al restaurant de la Casa, o si us ho estimeu més, podeu parar a fer un mos a Poblenou del Delta, un poblet de pescadors,  tot de cases pintades de color blanc. Un cop al poble podeu anar a qualsevol dels restaurants que hi ha, nosaltres vam dinar a Lo tast- pati de menjars.

    Sortint de la casa de fusta tenim un tram de carril bici de 3’5 quilòmetres i després un  camí de terra. Hi ha dos trams petits  de carretera, però no hi ha massa trànsit i es pot fer tranquil·lament.

    Si quan arribeu teniu ganes de veure més paisatge podeu anar a la llacuna del costat, la Tancada, hi veureu molts flamencs, unes aus espectaculars. Allí és interessant de visitar Món Natura, un centre amb diferents espais on es poden visitar unes antigues salines restaurades i podreu  navegar en unes antigues barques de perxar. La vista des del terrat d’un dels espais és preciosa.

    Si voleu veure els arrossars ben verds aneu-hi a l’estiu, però no us oblideu que és una zona molt humida i us heu de posar repel·lent de mosquits. De tota manera el Delta és una zona que podeu visitar tot l’any, el seu paisatge és únic i canviant. Un lloc fantàstic on perdre’s uns dies.

    Aquí us deixo el plànol del Delta, l’Encanyissada és la llacuna més gran.

     

    Marisol Grifoll.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.