Arxiu per febrer, 2019

  • Parlem amb Joaquim Carbó

    L’escriptor Joaquim Carbó parlarà del seu llibre La casa sota la sorra el proper dimarts 26 de febrer, a les 19 h, a la biblioteca Horta-Can Mariner, a la trobada del Club de lectura de nivell bàsic que hi té lloc el quart dimarts de cada mes.

    La casa sota la sorra és una novel·la d’aventures. El Pere Vidal n’és el protagonista. És un barceloní de 27 anys que troba feina a partir de la lectura d’un misteriós anunci al diari. Un seguit de contactes telefònics el posaran en relació amb uns desconeguts i amb pistes que suposaran l’inici de l’aventura. Després d’un recorregut a través del Caire i les terres del Nil, Pere Vidal arriba a la casa sota la sorra, seu d’una organització secreta del Sudan que es dedica a negocis bruts. Pere Vidal té un company de viatge: Henry Balua, que ajudarà el Pere Vidal a convertir-se en un digne adversari del malèvol senyor Ti.

    Joaquim Carbó destaca per la gran producció en novel·la infantil juvenil. També ha escrit novel·la, teatre infantil i narrativa breu, i ha estat guardonat amb nombrosos premis. Vinculat a la revista Cavall Fort des del primer número.

    Joaquim Carbó parla així de la seva feina:

    “El que intento transmetre, sense ganes d’alarmar a ningú, és que cal fer un esforç en qualsevol activitat que ens decidim a emprendre. I, sobretot, que és molt important que ens agradi fer feina. Està molt bé que ens agradi menjar xocolata, llepar un gelat, beure una beguda que fa bombolles […], llegir i tant!, però també hem de tenir ganes de treballar. Si pot ser en una cosa que us vingui de gust. Al cap i a la fi, totes aquestes coses que ens agraden no existirien si ho hi hagués uns professionals com els pastissers, els gelaters, els botiguers, els músics, els artistes, els ferroviaris i, és clar, els novel·listes que, també cal dir-ho, ens ho passem d’allò més bé amb la nostra feina… No us podeu imaginar el greu que em sap que em cridin per anar a sopar quan estic acabant un conte, amb les ganes que tinc de saber si el podré acabar bé!”

     

    Article complet

  • Sessió de jocs a la delegació d’Horta-Guinardó

     

    Ahir, 18 de febrer, a la delegació d’Horta-Guinardó, es va fer una sessió de jocs, conduïda per dos tècnics de normalització lingüística, a un grup de B2. Hi van participar 15 alumnes, distribuïts en 3 grups, i es va jugar al Dobble i al Parauleja. S’ho van passar molt bé; es va crear un ambient distès alhora que van aprendre vocabulari nou. La sessió s’emmarca en la campanya “I tu, jugues en català?”, que dona a conèixer l’oferta de jocs i joguines en català i en fomenta l’ús i el consum.

    Article complet

  • Sortida del Bàsic 2 per conèixer La Pedrera

    Ahir els alumnes de Bàsic 2 de la Delegació van visitar La Pedrera i es van endinsar en l’imaginari de Gaudí. Durant gairebé dues hores van recórrer l’edifici i, a través d’un guia, van conèixer curiositats de la vida de l’arquitecte, de la família Milà i també de la Barcelona de principi del segle XX.

    Article complet

  • Practica la llengua catalana al Centre Cívic la Teixonera

    CULTUR CLUB CATALÀ

    Sessió dirigida per un professor on, de manera amena i entretinguda, practicarem el català parlat.
    Us oferim un espai on practicar i parlar amb altres persones que, com vosaltres, volen perdre la por a parlar en català.

    Propera sessió: dimarts 19 de febrer, a les 19.30 h

    Activitat gratuïta. Places limitades. Cal inscripció prèvia. Inscripcions on line  

    Inici d’inscripció: 12/01/2019
    Fi d’inscripció: 19/02/2019

    Centre Cívic la Teixonera

    Carrer Arenys, 75 – 08035 Barcelona
    Tel. 93 256 33 88
    ccteixonera@qsl.cat

    Com arribar-hi en transport públic

    Bus: H4, V15, 19, 27, 60, 119

    Metro: Vall d’Hebron (L3-L5). El Coll-La Teixonera (L5). Sortida c. Arenys

    Article complet

  • Visita al refugi antiaeri de la plaça del Diamant

    L’any 1992, arran d’unes obres, es va descobrir el refugi antiaeri que ocupa el subsòl de la plaça del Diamant, a Gràcia. Construït a dotze metres sota terra pels veïns del barri durant la Guerra Civil, va donar refugi a més de dues-centes persones durant els nombrosos atacs que va patir la Gràcia industrial de l’època, plena de fàbriques que eren l’objectiu principal de l’aviació atacant. Avui el grup de Llengua i cultura de la Delegació d’Horta, a través de les explicacions d’un guia del Taller d’Història, ha descobert de ben a prop com era la vida dins d’un refugi.

    Una bona manera de recordar els 80 anys de la fi de la Guerra Civil!

    El Taller d’Història de Gràcia Centre d’Estudis organitza cada diumenge visites guiades al refugi.

    https://www.tallerhistoriadegracia.cat

     

    Article complet

  • Xerrada

    “La pertinent impertinència
    de Maria Aurèlia Capmany”

    A càrrec d’Isabel Graña,
    doctora en Literatura Catalana

    Divendres, 8 de febrer
    Hora: 12.30 hores

    Espai Avinyó – Llengua i Cultura
    (Carrer d’Avinyó, 52)
    Aforament limitat
    Inscripcions a ensenyament.bcn@cpnl.cat

    Article complet

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius