Arxiu per maig, 2019

  • Dues cares del dau, un món poètic

    Ja tenim els tres poemes guanyadors de Dues cares del dau, un món poètic.

    7 grups de diferents cursos de la Delegació, B2, B3, E2, I3, S1 i Llengua i cultura, van participar de l’activitat organitzada durant la Setmana de la Poesia de Barcelona, del 9 al 16  de maig. L’activitat consistia a crear a partir de dues imatges un micropoema que ens fes pensar, emocionar, visual¡tzar les imatges…

    D’un total de 32 creacions, els alumnes i el personal de la Delegació han triat la que els ha agradat més. Tots els participants s’han endut un bonic punt de llibre en agraïment a la seva col·laboració.

    Article complet

  • Marató de jocs a Horta

     El 28 de maig és el Dia Internacional del Joc. Jugar és una activitat universal, s’ha jugat, es juga i es jugarà a totes les edats i en qualsevol cultura del món. Jugar ens permet ser espontanis, podem aprendre fent, experimentem en el marge de l’error, estimula les nostres emocions, ens permet interrelacionar-nos i moltíssims beneficis més que hem de tenir presents.

    jugaresunderecho.org

     
    Veniu a jugar amb nosaltres!

     

    Article complet

  • L’esperit del carnaval. Itinerari literari Joan Brossa

    Com a cloena de la Setmana de la Poesia de Barcelona, els alumnes del curs Llengua i cultura de la Delegació van gaudir d’un itinerari literari, conduït per una guia de la Fundació Joan Brossa, per racons de Barcelona on s’amaguen poemes visuals de l’autor; també van conèixer una botiga emblemàtica que tenia molta relació amb el poeta: El rei de la màgia que els va deixar pensant en el joc de cartes que va fer la propietària de l’establiment per sorprendre’ls.

    LLetres gimnastes

    El rei de la màgia

     

    Article complet

  • Dues cares del dau, un món poètic

    El concurs Dues cares del dau, un món poètic, dedicat a Joan Brossa ja s’ha acabat. En total han estat 32 les creacions, micropoemes, fetes pels alumnes de diferents nivells del centre. Aquesta setmana han començat les votacions per veure quina és la que més agrada.

    Si us ve de gust votar, us animem a fer-ho hi ha temps fins divendres.  La setmana vinent direm quines han estat les més votades.

    Article complet

  • Màrius Serra: “Les frases fetes són un magnífic arxiu de memòria històrica”

    Dimecres, 15 de maig, es van lliurar a la plaça d’Eivissa els premis del concurs “Si l’encertes, l’endevines”, organitzat amb la col·laboració de la Federació de Comerç Cor Horta.  L’ acte va comptar amb la col·laboració d’un veí d’Horta: l’escriptor Màrius Serra.

     

    Amb l’habilitat de jugar amb les paraules a la qual ja ens té acostumats, Màrius Serra va recordar que “Les frases fetes ens remeten a un temps determinat, són un magnífic arxiu de memòria històrica”. Així, va posar en valor la importància d’iniciatives com la campanya Si l’encertes, l’endevines, que promouen l’ús de la llengua catalana a les botigues del barri.

    Els tres premis del concurs van ser lliurats al final de l’acte per l’escriptor, acompanyat de Maria Gassiot, delegada del CNL a Horta-Guinardó i de Jordi Grau i Núria Moliné, president i comerciant de Cor Horta.

     

    Els premis van consistir en vals de compra per gastar a les botigues de l’eix comercial.

     

    Màrius Serra:

     

     

     

     

    Foto amb les guanyadores del concurs

    Article complet

  • Dues cares del dau: un món poètic

    Moments per a la creació de micropoemes a partir de les imatges dels daus.

     

    Aquesta setmana les classes de la Delegació s’ajunten per celebrar la Setmana de la Poesia de Barcelona 2019. Amb dos daus, imatges, imaginació… surten creacions tan interessants com aquesta:

     

    Pluja i rellotge

    “Les fines gotes de la pluja rellisquen pels vidres i amb mirada malencònica miro el passar de les hores.”

     Juan, Solía, Chiara, Lirda i José

    Article complet

  • Acte de lliurament de premis del concurs “Si l’encertes, l’endevines”

    Lligar caps de Mar Díez

     

    Veniu a gaudir d’un fragment de Tomàquet, del Foment Hortenc, i de La llengua és una font de plaer, a càrrec de Màrius Serra.

    Us hi esperem!!

    15 de maig, a les 18 hores, a la plaça d’Eivissa

    Organitza:

    Hi col·laboren:

     

    Article complet

  • Dues cares del dau: un món poètic

    A poc a poc el racó literari dedicat a Brossa ja es va omplint de micropoemes amb les imatges del dau per celebrar la Setmana de la Poesia de Barcelona. Us convidem a llegir-los, segur que no us deixaran indiferents.

    Article complet

  • Horta: un passeig per la seva història

    C. Aiguafreda

    Els alumnes de Llengua i cultura de la Delegació van gaudir d’un passeig comentat pel barri d’Horta. L’aigua, les bugaderes, les masies, les festes a la plaça van ser les protagonistes de les explicacions que els mateixos alumnes van preparar. El recorregut va ser dinàmic i lúdic ja que també anotaven les frases fetes de les imatges il·lustrades dels comerços Cor d’Horta.

    Llengua i història es van barrejar en aquesta interessant ruta.

     

    Article complet

  • Dues cares del dau, un món poètic

    Des del 9 fins al 16  de maig la Delegació d’Horta-Guinardó celebrarà la Setmana de la poesia de Barcelona fent un merescut homenatge a Joan Brossa. Dos daus gegants (semblants als que utilitzava en la seva poesia visual Contra l’atzar) ens conduiran a dues imatges, a partir d’aquestes els alumnes crearan poemes molt breus, micropoemes, com si es tractessin de sentències.

    La imatge donarà lloc a paraules que ens comunicaran alguna cosa, que ens emocionaran, que ens faran pensar, que ens divertiran…

    Que comenci el joc!

    Article complet

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius