Arxiu per febrer, 2021

  • “Algú com tu” de Xavier Bosch protagonista del Club de lectura de la Biblioteca Horta-Can Mariner

    PortadaObrir un llibre és descobrir mons, viure altres vides, donar sentit a la nostra. Anar endavant i enrere. Forjar històries. Plorar i riure.” Amb aquest fragment de la novel·la va començar ahir, 23 de febrer, el Club de lectura mensual de la Biblioteca Horta-Can Mariner. Durant més d’una hora els lectors i, sobretot, les lectores van parlar de totes les històries que s’amaguen dins d’aquesta novel·la, de les descripcions de llocs, del passeig per llibreries, de la música que desprèn, dels seus personatges…, però, sobretot, es va parlar de l’amor, de la seva durabilitat i autenticitat. Per acabar i com a resum, es va llegir una altra frase del llibre: “Hi ha dècades en què no passa res i hi ha setmanes en què passen dècades”.

    El mes que ve hi tornarem amb  Aprendre a parlar amb les plantes de la Marta Orriols.

    Article complet

  • Inscripcions als cursos de català del 3r trimestre

    No saps quin nivell tens?

    image

    Demana una prova de nivell
    Del 22/2 al 8/4
    cpnl.cat/nivell

    Saps el nivell que tens? 

    image
    Omple el formulari d’inscripció
    Torn d’inscripció preferent (antics alumnes, darrer any): del 9 al 12/4
    Torn d’inscripció general: del 13 al 16/4
    cpnl.cat/inscripcio

    Quan comenceu la inscripció (preinscripció) és important que recordeu les dades d’accés a la plataforma d’inscripció, ja que tot el procés no se sol completar en un mateix dia.

    Article complet

  • Dia Internacional de la Llengua Materna

    El diumenge 21 de febrer és el Dia Internacional de la Llengua Materna i ho volem celebrar fent la volta al món. Es tracta de fer un viatge per la riquesa i la diversitat lingüística amb un joc que us portarà pels cinc continents.

    Us atreviu a jugar a “La volta al món amb les llengües”?

     

    Voleu jugar-hi? Entreu-hi!    ↓

    Article complet

  • Ja es poden consultar sinònims a l’Optimot

    El cercador de dubtes lingüístics Optimot incorpora una nova font a la seva base de dades: la segona edició del Diccionari de sinònims Franquesa d’Enciclopèdia Catalana. Amb aquesta novetat, millora significativament el servei que ofereix a la ciutadania des del 2008  i s’atén una demanda àmpliament expressada per les persones usuàries.

    El Diccionari de sinònims Franquesa del grup editorial Enciclopèdia Catalana és un diccionari molt complet, que conté 75.000 sinònims, entre els quals hi ha recollits un gran nombre de locucions i frases fetes, i 15.000 mots afins, que tenen alguna relació amb l’entrada o amb algun dels sinònims.

    Amb aquesta ja són deu les fonts que integren el cercador Optimot: el Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (2a edició); els verbs conjugats de la Gramàtica de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans; les fitxes de l’Optimot; l’Ortografia catalana de l’Institut d’Estudis Catalans; el Diccionari català-castellà i Diccionari castellà-català d’Enciclopèdia Catalana (4a edició); els diccionaris terminològics del TERMCAT; el Diccionari de sinònims Franquesa d’Enciclopèdia Catalana (2a edició); el Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya de la Comissió de Toponímia de Catalunya (2a edició); el Nomenclàtor toponímic de la Catalunya del Nord de l’Institut d’Estudis Catalans i les monografies sobre criteris lingüístics de la Direcció General de Política Lingüística.

    Per accedir directament als resultats de qualsevol d’aquestes fonts al cercador,  podem fer una cerca simple i triar el resultat per fonts, o bé podem anar a la cerca avançada i seleccionar la que vulguem.

    L’Optimot és un dels webs més consultats de la Generalitat de Catalunya. En els darrers quatre anys, ha tingut prop de 70 milions de visualitzacions. Quan les opcions de cerca no resolen el dubte lingüístic, es pot accedir, a través de la mateixa plataforma, a un servei d’atenció personalitzada.

    cercador de sinònims

    Article complet

  • “Màgia per conversar”, nou recurs audiovisual per practicar el català

    La Direcció General de Política Lingüística (DGPL) ha creat una sèrie de vídeos per estimular la conversa en llengua catalana, un nou material de suport a l’aprenentatge que s’adreça a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua, a l’alumnat del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i a tots els aprenents de català que el vulguin practicar. Es tracta de tres vídeos amb el mag Eduard Juanola fent una sèrie de trucs, a partir dels quals proposa temes d’interès per encetar una conversa.

    La sèrie s’emmarca en la campanya de la DGPL i el CPNL “Quan parles, fas màgia” i és el primer material audiovisual de suport al domini de l’ús oral en català en format digital, especialment pensat per al foment de la conversa entre les parelles que fan voluntariat lingüístic en línia, modalitat que des de la situació de pandèmia s’ha convertit en l’única opció per als participants.

    Article complet

  • Compte CPNL a Spotify

    El Consorci per a la Normalització Lingüística crea un compte a Spotify amb 16 llistes i més de 850 cançons. Amb la finalitat de divulgar el català en l’àmbit musical i fer més atractiu l’aprenentatge de la llengua, pensat per a totes les persones que, arreu del món, volen aprendre, cantar i sentir en català.

    A més, es tracta d’un recurs didàctic que pot ser molt útil per als alumnes dels cursos de català, els participants del Voluntariat per la llengua i, en general, els usuaris de totes les accions del Consorci per promocionar l’ús de la llengua,

    Article complet

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius