Arxiu per novembre, 2022

  • Any Joan Fuster

    Aquesta setmana es commemora el centenari de l’escriptor Joan Fuster.

    Joan Fuster va néixer a Sueca, al País Valencià, l’any 1922. Va ser assagista, historiador, crític literari i poeta. Va ser una persona totalment compromesa amb el seu país i el seu temps. També va exercir com a advocat i va dirigir les revistes Verbo (1946- 1956 amb Josep Albi) i L’Espill (1979). La seva obra més coneguda i popular és l’assagi polític Nosaltres, els valencians (1962). 

    Us deixem l’enllaç a la pàgina web dedicada a la seva commemoració per conèixer millor l’autor i la seva obra: Any Joan FusterTant aquí mateix com a la pàgina de l’Espai Joan Fuster s’ofereixen activitats didàctiques diverses per familiaritzar-se amb l’escriptor.

     

    Article complet

  • Gimcana amb els alumnes del bàsic 1

    La setmana passada uns alumnes del bàsic 1 de la professora Eugènia Godayol van fer una gimcana per un dels supermercats de la cadena Bon Preu.

    Els alumnes es van dividir per grups dintre de l’establiment i van haver de resoldre un qüestionari que els va repartir la professora a classe amb tot de preguntes que estaven relacionades amb el que havien treballat a la unitat “Anem a comprar”.

    Va ser una experiència divertida i profitosa per a tots i una manera diferent de repassar el que treballem a l’aula.

    Article complet

  • Visita a “Crims l’exposició”

    Aquesta setmana un grup d’alumnes de la nostra delegació que estan cursant un intermedi 3 amb la professora Eugènia Godayol han anat al Palau Robert per fer una visita guiada a “Crims l’exposició”. L’activitat que els ha proposat la professora als alumnes era a més de fer la visita, fer una valoració de la sortida i una carta al comissari de l’exposició.

    CRIMS L’EXPOSICIÓ  es proposa un recorregut pels crims més rellevants de la nostra història recent que ens transporta des de l’horror de l’assassinat, el patiment de les víctimes i el seu entorn, fins la fascinació per la justícia. La investigació aporta la llum que revela la realitat i ens permet conèixer allò que en la obscuritat de la ignorància queda amagat.

    A l’inici de la mostra als visitants se’ls proporciona un codi QR, que dona pistes sobre un cas. En el cas que l’aconsegueixin resoldre, els “investigadors” tindran accés a una sala exclusiva pels que resolen el joc.

    Els alumnes no només han gaudit del passeig per Crims, sinó que també han jugat a resoldre els enigmes.

     

     

     

     

    Article complet

  • Vols inscriure’t a un curs de català amb nosaltres?

    Ja tenim les dates de les noves inscripcions i proves de nivell!!!

     

     

    Article complet

  • Nous establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua al Guinardó

    Aquest passat mes d’octubre es van adherir al programa del Voluntariat per la llengua quatre nous establiments del Baix Guinardó. Aquests establiments adquireixen el compromís de garantir que les persones que hi vagin trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat.

    Els nous establiments col·laboradors són els següents:
    -El tastet de la Lola (menjars preparats) a l’Avinguda Mare de Déu de Montserrat, 49
    -Bodega la Cepa de Oro (vins i begudes) a l’Avinguda Mare de Déu de Montserrat, 35
    -Els Remeis Herbolari (herboristeria) al C/Praga, 31
    -Collell (botiga de roba) al C/Tajo, 71

     

    Article complet

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius