• QUÈ M’ENAMORA DE BARCELONA?

  Escrit per l'11 de febrer del 2013 a les 11:29 a: Fora de l'aula, Llengua i cultura

  QUÈ M’ENAMORA DE BARCELONA?

  SANT JORDI 2012

   

  El 23 d’abril de 2012 al teatre del Casinet d’Hostafrancs es va celebrar la festa de lliurament de premis del concurs Què m’enamora de Barcelona?, organitzat per la delegació de Sants-Montjuïc i les Corts del CNL de Barcelona.

  El concurs Què m’enamora de  Barcelona? es va presentar a tot l’alumnat de la delegació de Sants-Montjuïc i les Corts i també es va obrir al públic en general. Als alumnes, se’ls va demanar que fessin una foto que tingués per tema “què m’enamora de Barcelona?”. Podia ser qualsevol lloc, racó, objecte o sensació que els emocionés o agradés. A més, aquesta foto havia d’anar acompanyada d’un text que havia de tenir relació amb la imatge.

  Tots els alumnes hi van participar ja que el text presentat per al concurs va ser considerat una tasca més del curs i per tant avaluada. Els cursos de nivell bàsic havien d’escriure un text descriptiu, d’unes 75 paraules, sobre la foto que havien triat. Els cursos de nivell elemental i intermedi podien escriure qualsevol tipus de text, entre 75 i 100 paraules. Els alumnes dels cursos de suficiència 1 havien d’escriure un text descriptiu, de 150 paraules; els alumnes de suficiència 2, un text explicatiu de 150 paraules, i els de suficiència 3, un text argumentatiu també del mateix nombre de paraules. Pel que fa al nivell superior, el text escollit va ser el narratiu, i podien triar entre un assaig o un conte curt.

  A part, es van publicar unes bases per a qui volgués participar i no fos alumne en què es demanava que fessin una fotografia d’algun racó de Barcelona “que els enamorés” i que l’acompanyessin d’un text que descrivís que els suggeria la imatge, els sentiments que els provocava…

  Cada professor va corregir i avaluar els textos presentats pels seus alumnes i va passar els treballs al jurat, format per professors, dinamitzadors i personal administratiu, que va ser qui va decidir els escrits guanyadors del concurs.

  El dia de Sant Jordi es va celebrar el lliurament de premis al Casinet d’Hostafrancs. Dins de la sala hi havia uns plafons amb totes les fotos rebudes i, a sota de cadascuna, hi havia una frase del text que prèviament els alumnes havien subratllat en els seus escrits. L’acte, presentat per Maite Buenafuente, va comptar amb les actuacions de Krzysztof Jacub, Gemma Canela, Dani Freixa, Castor, el Grup de Danses Renaixença i Marcos Riccetti.

  Els premis, cedits per entitats, empreses i associacions del barri, van ser lliurats als guanyadors de les millors fotografies comentades amb textos sobre algun racó de Barcelona. El primer premi va ser lliurat pel regidor de cultura del districte i va ser llegit per la Núria Feliu que, com a bona santsenca d’honor, va voler participar a la festa.

  Després de la festa, els alumnes van enviar els textos corregits i les fotos per correu electrònic i tots els treballs rebuts van ser penjats en un web per tal que tothom pogués veure els textos presentats.

  ESCRIT PER: Delegació de Sants-Montjuïc i les Corts

   

  Treballs presentats al concurs Què m’enamora de Barcelona?

  http://www.slideshare.net/cpnlcat/qu-menamora-de-barcelona-2012

  Fotos de l’acte d’entrega de premis

  http://issuu.com/districte03/docs/fotosdelafesta?mode=window&viewMode=doublePage

   

   

  Print Friendly, PDF & Email

No hi ha comentaris

 1.  

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • CNL de Barcelona: I am sorry, we weren’t aware of this problem with our web. We haven’t receive any...
 • parentstelevisioncouncil.org: I don’t know whether it’s just me or if perhaps everyone else experiencing...
 • CNL de Barcelona: Thanks four your comments. We are pleased that you enjoy our blog, we always try to give you...
 • see this: I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which...
 • Eulàlia Panyella: Hola, Luis, Fer teatre amb els alumnes és al.lucinant. No té desperdici. Prova-ho quan tinguis un...

Núvol d'etiquetes

activitats complementàries blocs webs Blogs club de lectura Concurs conversa Cultura Dia de la Poesia enfocament comunicatiu En parlem dimecres escriptura Espriu expressió oral Fabra i Coats Gimcana 1714 Grup de conversa elemental història Intercanvi d'experiències Lectura lideratge literatura Mandales Pronunciació i lectura en veu alta rutes establiments VxL cohesió tasques TIC Ves per on. 1714 Veus del 1714 Videoblog