• Rutes lingüístiques per Sant Andreu

  Escrit per el 04 de Març del 2013 a les 17:28 a: Fora de l'aula, Voluntariat per la Llengua

  L’alumnat de la delegació de Sant Andreu del CNL de Barcelona combina l’aprenentatge de llengua a les aules amb la pràctica real als establiments col·laboradors del programa Voluntariat per la Llengua.

  Amb les Rutes lingüístiques, els alumnes usen el català fora de l’aula i els establiments senten que col·laboren activament en el programa i es donen a conèixer entre els nous residents del barri. Tant els uns com els altres s’impliquen en la tasca i destaquen els beneficis que en treuen.

  Amb aquest projecte hem aconseguit mantenir de forma periòdica contacte amb els establiments col·laboradors del programa VxL, difondre entre l’alumnat els establiments col·laboradors, promoure i facilitar el pas de l’aprenentatge del català a l’ús de la llengua en contextos reals en un entorn d’ús quotidià i proper, i potenciar el coneixement de l’entorn entre l’alumnat.

  A partir d’una llista d’establiments i el plànol del barri, l’alumnat dels cursos de nivell bàsic prepara una activitat que varia segons el grau de coneixement de la llengua:

  • Per grups, reben una ruta amb uns establiments marcats i una fitxa amb unes preguntes per fer a cada botiga, que poden ser més o menys obertes depenent del nivell del grup.
  • També per grups, preparen una ruta per a un altre grup de companys i els demanen de preguntar alguna informació en cada establiment. Al seu torn en reben una que han elaborat uns altres alumnes del curs.

  A part d’aquestes dues activitats marcades, cada professor pot idear-ne una de nova i original segons el que vulgui practicar.

  Un cop fetes les rutes, es posa en comú l’experiència i es comparteixen les dificultats que han sorgit, les respostes mes divertides, les situacions més inesperades…

  http://blogs.cpnl.cat/santandreu/establiments-col%C2%B7laboradors/

  Documents annexos:

  sant andreu -cara A-

  sant andreu -cara B- exemple d’activitat

  Congres-Indians La sagrera -cara A-

  Congres-la sagrera -cara B-

  FITXA DIDÀCTICA

  ESCRIT PER: Delegació de Sant Andreu

No hi ha comentaris

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>