• Una mà de contes

    Escrit per el 05 de novembre del 2013 a les 14:31 a: General

    “Una mà de contes del MNAC” és un projecte que va iniciar TV3 i el Museu Nacional d’Art Contemporani per donar a conèixer entre el públic més jove una selecció de quadres del museu amb un DVD i un programa interactiu on es pot accedir a través d’aquest enllaç:  Una mà de contes.

    L’escriptorUna mà de contesa Victòria Bermejo es va encarregar de crear una història per al DVD de cadascun dels quadres seleccionats. Paral•lelament, es va elaborar un material complementari a aquest DVD que foren tres quadres, uns personatges retallables per afegir al quadre final -un mosaic- i bafarades per escriure què pensaven i què deien aquests personatges dintre aquesta nova creació pictòrica -en aquest mosaic-.

    Com que aquesta activitat es va traslladar a les biblioteques de Barcelona perquè es fes encara més difusió del material, la biblioteca El Carmel- Juan Marsé va creure que seria bo provar aquesta activitat en el club de lectura de llengua catalana. És un grup molt ben avingut i amb moltes ganes d’aprendre i, com que tots els participants són adults, es va fer un pas més. En aquest sentit, se’ls va demanar que creessin un monòleg interior. A més a més, i prèviament a aquesta tasca d’escriptura, se’ls va donar un context i una explicació de les obres triades.

    El resultat final va ser molt bo. Els participants del club van poder observar obres d’art alhora que escrivien i   feien      manualitats. Tot un treball col·lectiu que englobava diferents disciplines en un grup ja molt cohesionat.

    Delegació Horta-Guinardó

    Print Friendly, PDF & Email

No hi ha comentaris

  1.  

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

  • CNL de Barcelona: I am sorry, we weren’t aware of this problem with our web. We haven’t receive any...
  • parentstelevisioncouncil.org: I don’t know whether it’s just me or if perhaps everyone else experiencing...
  • CNL de Barcelona: Thanks four your comments. We are pleased that you enjoy our blog, we always try to give you...
  • see this: I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which...
  • Eulàlia Panyella: Hola, Luis, Fer teatre amb els alumnes és al.lucinant. No té desperdici. Prova-ho quan tinguis un...

Núvol d'etiquetes

activitats complementàries blocs webs Blogs club de lectura Concurs conversa Cultura Dia de la Poesia enfocament comunicatiu En parlem dimecres escriptura Espriu expressió oral Fabra i Coats Gimcana 1714 Grup de conversa elemental història Intercanvi d'experiències Lectura lideratge literatura Mandales Pronunciació i lectura en veu alta rutes establiments VxL cohesió tasques TIC Ves per on. 1714 Veus del 1714 Videoblog