• Una mà de contes

  Escrit per el 05 de Novembre del 2013 a les 14:31 a: General

  “Una mà de contes del MNAC” és un projecte que va iniciar TV3 i el Museu Nacional d’Art Contemporani per donar a conèixer entre el públic més jove una selecció de quadres del museu amb un DVD i un programa interactiu on es pot accedir a través d’aquest enllaç:  Una mà de contes.

  L’escriptorUna mà de contesa Victòria Bermejo es va encarregar de crear una història per al DVD de cadascun dels quadres seleccionats. Paral•lelament, es va elaborar un material complementari a aquest DVD que foren tres quadres, uns personatges retallables per afegir al quadre final -un mosaic- i bafarades per escriure què pensaven i què deien aquests personatges dintre aquesta nova creació pictòrica -en aquest mosaic-.

  Com que aquesta activitat es va traslladar a les biblioteques de Barcelona perquè es fes encara més difusió del material, la biblioteca El Carmel- Juan Marsé va creure que seria bo provar aquesta activitat en el club de lectura de llengua catalana. És un grup molt ben avingut i amb moltes ganes d’aprendre i, com que tots els participants són adults, es va fer un pas més. En aquest sentit, se’ls va demanar que creessin un monòleg interior. A més a més, i prèviament a aquesta tasca d’escriptura, se’ls va donar un context i una explicació de les obres triades.

  El resultat final va ser molt bo. Els participants del club van poder observar obres d’art alhora que escrivien i   feien      manualitats. Tot un treball col·lectiu que englobava diferents disciplines en un grup ja molt cohesionat.

  Delegació Horta-Guinardó

No hi ha comentaris

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>