• Barcelona és nostra. Un videoblog amb els alumnes del nivell Bàsic 2

  Escrit per el 29 de maig del 2014 a les 13:03 a: General

  Imatge videoblog

  Presentació

  La idea de fer un videoblog parteix de la tasca final que plantejava a la unitat 4 del dossier de Bàsic 2 (Fem un blog) i d’unes necessitats concretes aparegudes en el curs de Bàsic 2 de dissabtes al matí: en primer lloc, ocupar un espai de quinze dies sense classe; en segon lloc, donar preferència a l’expressió oral, i finalment crear un espai de relació entre els alumnes fora de l’aula.

  El tema del videoblog era Barcelona i els alumnes, per parelles, havien de gravar un vídeo on expliquessin anècdotes personals viscudes a la ciutat, curiositats, històries diverses o reflexions. Els alumnes havien de gestionar tota aquesta feina: quan i on quedaven, quin material necessitaven, què explicarien, durada del vídeo… A la següent sessió, un cop rebuts tots els vídeos, els alumnes havien de prendre nota de quatre aspectes referents als vídeos a partir d’una rúbrica: el treball en grup, el contingut, la correcció i la fluïdesa. Primer ho feien en parelles i després ho compartien en grups més grans de manera activa i en clau constructiva. La resposta era oberta, perquè m’interessava veure en quins aspectes es fixaven i, per tant, a què donaven importància, i alhora implicar l’alumne en la valoració de l’activitat i promoure l’autoreflexió sobre com s’han de plantejar l’elaboració de les activitats. Cal destacar que l’activitat de valoració dels vídeos va servir per crear complicitats entre els alumnes i un ambient de construcció col·lectiva.

  Però de tota aquesta activitat, del tot millorable, el que cal remarcar és la projecció que pot tenir. Així, doncs, ens podem plantejar donar-li cos en un futur proper. Seria interessant crear un videoblog o un canal de vídeos que permeti compartir tots els vídeos que els alumnes fan a classe, que els alumnes hi puguin accedir i els puguin compartir amb les seves famílies, amics i coneguts, però que alhora ens serveixi com un banc de vídeos que puguin ser objecte de treball a l’aula. En resum, com una espècie de Veus del món però actualitzat i d’acord a les noves tecnologies.

   

  Laia Tutusaus Esteve

  ltutusaus@cpnl.cat

  Centre d’Acolliment Lingüístic de Barcelona

  CNL de Barcelona

No hi ha comentaris

 1.  

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • CNL de Barcelona: I am sorry, we weren’t aware of this problem with our web. We haven’t receive any...
 • parentstelevisioncouncil.org: I don’t know whether it’s just me or if perhaps everyone else experiencing...
 • CNL de Barcelona: Thanks four your comments. We are pleased that you enjoy our blog, we always try to give you...
 • see this: I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which...
 • Eulàlia Panyella: Hola, Luis, Fer teatre amb els alumnes és al.lucinant. No té desperdici. Prova-ho quan tinguis un...

Núvol d'etiquetes

activitats complementàries blocs webs Blogs club de lectura Concurs conversa Cultura Dia de la Poesia enfocament comunicatiu En parlem dimecres escriptura Espriu expressió oral Fabra i Coats Gimcana 1714 Grup de conversa elemental història Intercanvi d'experiències Lectura lideratge literatura Mandales Pronunciació i lectura en veu alta rutes establiments VxL cohesió tasques TIC Ves per on. 1714 Veus del 1714 Videoblog