• Gimcana 1714-SEC

  Escrit per el 10 de juny del 2014 a les 9:00 a: Fora de l'aula, General, Llengua i cultura

  Imatge tricentenariLes gimcanes a Sants-Montjuïc i les Corts
  Les gimcanes són activitats que, tot i ser pràctiques freqüents i habituals dins de l’ensenyament de llengües, són efectives. Les diferents gimcanes pels establiments comercials que hem fet a Sants-Montjuïc i a les Corts fomenten l’ús social del català, fora de l’aula i en contextos reals.

  El participant, sigui del nivell lingüístic que sigui, té un repte, un buit d’informació que ha de resoldre amb la col·laboració de la persona que hi ha al comerç i que està predisposada a parlar en català a tots els participants.

  La tria dels comerços s’ha fet entre els adherits al programa Voluntariat per la Llengua, entre els establiments de restauració adherits a la campanya Català a taula i entre les botigues adherides a la campanya I tu, jugues en català?

  Per tenir una certa garantia d’èxit cal que hi hagi implicació de les associacions de comerciants del territori i del professorat que ha d’engrescar l’alumnat a participar-hi en grup o individualment. Les gimcanes que hem dut a terme han tractat temàtiques i motius diferents (relacionades amb els comerços participants, amb edificis singulars del districte, sobre jeroglífics i a l’entorn de llocs i personatges del 1714).

  La valoració que fem és molt positiva perquè és una bona pràctica lingüística que ajuda a utilitzar el català en un context real.

  Enllaç a les instruccions de la gimcana
  instruccions gim poble-sec

  Enllaç a un exemple de pregunta a resoldre
  josep-moragues-gimcana-1714-sec.pdf

  Salva Giménez i Àngels Orduña
  Delegació de Sants-Montjuïc i les Corts
  CNL de Barcelona

  Print Friendly, PDF & Email

No hi ha comentaris

 1.  

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • CNL de Barcelona: I am sorry, we weren’t aware of this problem with our web. We haven’t receive any...
 • parentstelevisioncouncil.org: I don’t know whether it’s just me or if perhaps everyone else experiencing...
 • CNL de Barcelona: Thanks four your comments. We are pleased that you enjoy our blog, we always try to give you...
 • see this: I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which...
 • Eulàlia Panyella: Hola, Luis, Fer teatre amb els alumnes és al.lucinant. No té desperdici. Prova-ho quan tinguis un...

Núvol d'etiquetes

activitats complementàries blocs webs Blogs club de lectura Concurs conversa Cultura Dia de la Poesia enfocament comunicatiu En parlem dimecres escriptura Espriu expressió oral Fabra i Coats Gimcana 1714 Grup de conversa elemental història Intercanvi d'experiències Lectura lideratge literatura Mandales Pronunciació i lectura en veu alta rutes establiments VxL cohesió tasques TIC Ves per on. 1714 Veus del 1714 Videoblog