• Gimcana 1714-SEC

  Escrit per el 10 de Juny del 2014 a les 9:00 a: Fora de l'aula, General, Llengua i cultura

  Imatge tricentenariLes gimcanes a Sants-Montjuïc i les Corts
  Les gimcanes són activitats que, tot i ser pràctiques freqüents i habituals dins de l’ensenyament de llengües, són efectives. Les diferents gimcanes pels establiments comercials que hem fet a Sants-Montjuïc i a les Corts fomenten l’ús social del català, fora de l’aula i en contextos reals.

  El participant, sigui del nivell lingüístic que sigui, té un repte, un buit d’informació que ha de resoldre amb la col·laboració de la persona que hi ha al comerç i que està predisposada a parlar en català a tots els participants.

  La tria dels comerços s’ha fet entre els adherits al programa Voluntariat per la Llengua, entre els establiments de restauració adherits a la campanya Català a taula i entre les botigues adherides a la campanya I tu, jugues en català?

  Per tenir una certa garantia d’èxit cal que hi hagi implicació de les associacions de comerciants del territori i del professorat que ha d’engrescar l’alumnat a participar-hi en grup o individualment. Les gimcanes que hem dut a terme han tractat temàtiques i motius diferents (relacionades amb els comerços participants, amb edificis singulars del districte, sobre jeroglífics i a l’entorn de llocs i personatges del 1714).

  La valoració que fem és molt positiva perquè és una bona pràctica lingüística que ajuda a utilitzar el català en un context real.

  Enllaç a les instruccions de la gimcana
  instruccions gim poble-sec

  Enllaç a un exemple de pregunta a resoldre
  josep-moragues-gimcana-1714-sec.pdf

  Salva Giménez i Àngels Orduña
  Delegació de Sants-Montjuïc i les Corts
  CNL de Barcelona

No hi ha comentaris

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>