• Els alumnes de Suficiència 2 recomanen llibres

  Per Sant Jordi, els alumnes de Suficiència 2 de Vic ens recomanen llibres

  Xocolata desfeta, de Joan Lluís Lluís

  Fa poc he llegit aquest llibre en català. El format i el talent literari de l’escriptor impressionen i fascinen, sobretot per la seva originalitat. L’argument és un breu fragment d’un matí normal d’un jove que va a prendre, com sempre, la seva xocolata calenta a un dels cafès de Barcelona. Però aquest cop li espera una sorpresa…

  En la meva opinió, aquest és el millor llibre de taula per a qualsevol persona que estigui estudiant o vulgui millorar el seu coneixement de llengua catalana d’una manera diferent a l’habitual. M’agrada perquè es pot començar a llegir des de qualsevol pàgina i tampoc obliga a continuar-lo fins al final. La lectura és voluntària, però igualment enganxa d’una manera misteriosa a seguir llegint-lo! Aquest llibre no avorreix a ningú i cada cop sona diferent quan el tornes a obrir.

  Lesya Izyumenko (alumna del curs Suficiència 2)

  **

  Les filles del fred, de Camila Lackberg

  Gràcies a un regal de la seva família, un curs d’escriptura sobre Crim organitzat, Camila Lackberg va poder veure realitzat el somni de ser escriptora. El 2002 publica la seva primera novel·la i, tres anys més tard, els seus llibres encapçalen les llistes de bestsellers suecs.

  Les filles del fred és la seva tercera novel·la. Forma part de la sèrie Els crims de Fjallbacka (La princesa del gel, els crits del passat) i els personatges principals són l’escriptora Èrica Falck i el policia Patrik Hedstrom, els quals viuen al poble de costa Fjallbacka que és on succeeixen els crims que han de resoldre.

  Sabent que no és una obra mestra de la novel·la negra, però sí una bona representant del gènere, recomano aquest llibre perquè l’autora manté la tensió durant tota la novel·la i és de fàcil lectura. Els salts en el temps fan que l’interès sigui constant i que desitgem arribar al punt de connexió dels diferents períodes. Lackberg manté l’atenció fins a l’última pàgina.

  Laia Portell (alumna del curs Suficiència 2)

  **

  Històries de dones casades, de Cristina Campos

  Em feia especial il·lusió llegir aquesta novel·la, ja que va quedar finalista del Premi Planeta l’any 2022. L’autora ens mostra un munt d’escenaris possibles on, de ben segur, cadascuna de nosaltres ens hi sentirem identificades d’una manera o altra. Perquè som dones, mares, divorciades, casades o solteres, però sobretot som amigues.

  Les protagonistes d’aquesta novel·la, la Gabriela, la Sílvia i la Còsmica, ens desvetllaran sense cap mena de vergonya ni tabú, tots els seus secrets més íntims, les seves pors, il·lusions i tristeses. Viurem amb elles amors i desamors, infidelitats, pors… Aquests sentiments tan difícils d’expressar els veurem reflectits a les pàgines d’aquest llibre. També es parla de sexe, molt explícit a vegades, perquè és un llibre que parla clar i sense embuts.

  Per mi és una novel·la especialment romàntica, amb anècdotes del dia a dia totalment gracioses. Un llibre que acaba bé, però que té tants punts de vista com dones hi ha.

  Ester Ordeix (alumna del curs Suficiència 2)

  **

  L’Abans de Manlleu, de Maria del Mar Basagaña

  El llibre L’Abans de Manlleu és un recull gràfic d’aquesta població d’entre els anys 1886 i 1965. Maria del Mar Basagaña és qui ha portat a terme l’entretinguda feina de recerca de fotografies i la seva catalogació. Ha comptat també amb l’ajut d’un equip d’experts locals que l’han assessorat sobre els diferents continguts que podem trobar en aquest llibre, els quals formen part d’una col·lecció de diversos volums que, mitjançant fotografies i textos, expliquen el que era la vida en diferents municipis de Catalunya.

  Des del meu punt de vista, penso que és un treball molt interessant, ja que a través d’aquest llibre pots conèixer les arrels i l’evolució de la teva població. Tens també l’oportunitat de descobrir-hi carrers, edificis, entitats, costums… que ja han desaparegut. I també saber d’alguns que encara perduren.

  A través de la seva lectura, coneixeràs una part del teu poble, amagada o oblidada, que entre tots podem contribuir a passar la informació de generació en generació, vetllant perquè la memòria dels nostres pares i avis no caigui en l’oblit.

  Paqui Crosas (alumna del curs Suficiència 2)

  **

  L’altra, de Marta Rojals

  Vols submergir-te en la veu de l’enigmàtica Anna? Doncs et recomano: L’altra, de Marta Rojals. Vaig llegir aquest llibre per una afortunada casualitat. La meva professora va comentar-nos a classe que no es coneixien gaires coses sobre aquesta escriptora, perquè no publicava mai una foto i no feia cap entrevista. Era veritat, no hi havia cap foto ni cap entrevista d’ella, però podies trobar els seus llibres. D’aquesta manera, em vaig endinsar en el món d’aquesta magnífica autora catalana, nascuda a la Palma d’Ebre el 1975. Llicenciada en arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya, on s’especialitza en teoria, història i crítica. El 2011 va debutar amb la novel·la Primavera, estiu, etcètera i el 2014 va publicar L’altra.

  Aquesta novel·la es desenvolupa en la Barcelona contemporània. No és una història lineal, sinó que, a través de diversos flashbacks, un narrador omniscient et descobreix progressivament la vida de la protagonista: l’Anna, un personatge molt complex i introspectiu, que es relaciona com a parella, filla, cunyada, amant i dissenyadora gràfica, principalment. Tanmateix, podràs conèixer el ritme de la ciutat i el que implica conviure al voltant de diversos factors com: la crisi econòmica, la inseguretat laboral, les implicacions d’estar a l’atur, la crisi de parella, l’oci en la ciutat i, sobretot, podràs sentir-te identificat amb un personatge conegut: aquesta altra veu que sempre ronda pel cap de tothom i que l’autora distingeix com l’Altra.

  Shila la Rosa (alumna del curs Suficiència 2)

   

   

   

   

   

   

  Print Friendly, PDF & Email