• Escapada al volcà de Santa Margarida

    Volcà Santa Margarida

    Us vull recomanar una escapada senzilla, però molt entretinguda a Santa Pau. El volcà de Santa Margarida és un volcà apagat de 700 m d’altitud situat a la regió volcànica d’Olot, es troba al Municipi de Santa Pau, a la comarca de la Garrotxa a 120 km de Barcelona en cotxe. Al mig del pla format pel cràter hi ha l’ermita Santa Margarida, d’origen romànic, i que dóna nom al volcà. És recomanable fer aquesta passejada per la tardor per gaudir del paisatge multicolor que ofereix el bosc.

    Començarem el nostre viatge ben d’hora al matí des de Badalona i 2 hores en cotxe arribarem a l’aparcament a peu de volcà a Santa Pau. En primer lloc esmorzarem a unes taules que hi ha just a l’entrada de l’itinerari. Per arribar al cràter del volcà caminarem per una via forestal, amb pendents molt suaus i folrada de fulles de colors diversos, durant 30 minuts, després dels quals trobarem l’ermita Santa Margarida que és just al cràter del volcà. Restaurant_Cal-Fesol_1

    Tot just de tornada cap a casa ens aturarem al poble de Santa Pau, amb una típica fisonomia medieval, traçada a la primera meitat del segle XIV. És un poble entranyable en el qual es respira un ambient de pau i tranquil·litat i a més a més es pot gaudir d’una cuina casolana exquisida. Com a cloenda de la nostra escapada anirem a dinar a Cal Fesol per donar-nus un merescut homenatge menjant un bon plat de fesols amb cansalada i una crema catalana amb ratafia per postres. Després d’un breu passeig pel poble, per baixar el menjar, tornarem cap a Badalona.

    Sergio Infante Casals 28/03/2016

     

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.