• l’Aude màgic

     

    Si us agrada conjugar història medieval i natura, podeu fer-ho amb una escapada a l’Aude, departament francès de la regió del Llenguadoc-Rosselló. És factible realitzar-la en un cap de setmana, però és recomanable disposar de tres dies per tenir temps de visitar indrets molt interessants.

    Us proposem instal·lar-vos en el petit poble de Bugarach, conegut per la seva imponent muntanya,  punt culminant del massís de Cobières. És famosa per la seva  inusual geologia ja que la part superior és un cavalcament de la placa ibèrica i és més antiga que la inferior. Per això és coneguda com la “muntanya donada la volta”.

     

    vd-bugarach-408x264

     

    En aquest indret també podem visitar el llac, que amb una superfície de 3 hectàrees és un lloc ple de vida amb multitud d’espècies de plantes, peixos i aus.

    Al mateix poble, hi trobareu una preciosa casa rural anomenada Maison de la Nature et de la Randonné. És molt confortable i assequible, amb una exquisida ambientació que evoca l’Àfrica.

    Una de les excursions més interessants que podeu fer és a les Gorges de Galamus, un impressionant congost excavat per les aigües del riu Agly. Es pot aparcar en un mirador al costat de la carretera, el qual dóna accés a un a camí que arriba a la preciosa i delicada ermita de Sant Antoni de Galamus, situada en una cova natural que tradicionalment havia estat habitada per eremites.

    IMG-20160327-WA0021IMG-20160327-WA0028IMG-20160327-WA0029

    La següent parada que podeu realitzar és a Rennes-les-Bains per prendre un bany en el riu Sals; aquest és conegut per les seves aigües salades i per tant per les seves propietats termals.

    No deixeu de vivitar Rennes-le-Château, un poble associat a l’esoterisme per una llegenda que parla del sacerdot Bérenger Saunière, el qual va trobar suposadament fent unes reformes a l’església de Maria Magdalena, un tresor i uns documents secrets, cosa que també Dan Brown va reflectir en la seva obra El Codi Da Vinci.

     

    IMG-20160328-WA0101

    No hem d’oblidar que estem a la zona en què van habitar els càtars, per la qual cosa podem aprofitar per visitar diversos castells. Recomanem que a la tornada aneu als de Quéribus i Peyrepertuse, ambdós entre els anomenats “Cinc fills de Carcassone”.

    Per accedir-hi, ho fem en cotxe fins a la base i l’últim tram l’hem de fer caminant. Durant la pujada a Quéribus es pot contemplar el perfil del castell i gaudir un cop a dalt d’unes vistes impressionants i emocionants del Canigó.

    Per anar des de Barcelona la millor opció és prendre l’autopista AP-7 fins a la frontera i a França continuar per la A9 fins a Rivesaltes. Allà, a la sortida 41 prendre la D12, que ens portarà directament a Bugarach. Per a la tornada us recomanem la mateixa opció. La distància entre Barcelona i Buragach és de 262 quilòmetres, el que suposa unes 3,30 hores aproximadament.

    Aquesta escapada és ideal per aquells que els agrada fer turisme per descobrir la màgia autèntica dels llocs.

    Rosa Manzano

     

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.