• SANT ANIOL D’AGUJA, EXCURCIÓ I LLEGENDA

    Si t’agraden les bones llegendes i les rutes per la muntanya a la vegada que disfrutes d’un refrescant bany al gorg, no et pots perdre l’excursió que s’inicia a la masia de les Sadernes fins a Sant Aniol d’Aguja.

    Aquesta ruta es troba situada a la comarca de la Garrotxa, és un lloc salvatge i d’orografia extremadament abrupta.

    El millor moment per realitzar-la és durant els mesos de calor, podràs disfrutar del bon temps i de la gelada aigua que ens regalen els gorg durant la ruta, el principal atractiu del camí.

    Es una ruta amb molt bona senyalització ja que comparteix una part de la GR-11 (Gran recorregut del Pirineu) que també permet la pràctica d’escalada, amb unes bones vies.

    1388279

    La llegenda diu que Sant Aniol va arribar a la vall sent perseguit per l’emperador durant el segle III. Va viure apartat dedicat a la oració fins que al retornar a casa, va ser capturat i assassinat. L’ermita es un lloc de culte al Sant

    Iniciarem la ruta a la masia de les Sadernes, seguint camins amplis, fins que aquest van arribant al congost de San Aniol i anirem creuant la riera a través de diferents ponts. El primer pont que ens trobem es diu Sant Valentí, a partir d’aquí, el camí es va fent més estret, pedregós i amb molta vegetació, el qual ens obliga a treballar el nostre equilibri en més d’una ocasió. Comença la zona amb els diferents gorgs que conviden més al bany i on podràs disfrutar de l’aigua cristal·lina. A poc minuts podrem visita l‘ Ermita de Sant Aniol, aprop d’ella existeixen zones lliures de desnivells on els senderistes fan nit.

    Al final de la ruta visitarem el Salt del Brull, un salt d’aigua impressionant on també pots disfrutar d’un gran bany amb unes vistes immillorables. Per arribar fins aquí, haurem de caminar a través de la muntanya saltant entre pedres i passant a través d’altres gorgs.

    salt-del-brull

    Si t’animes a passar un dia genial i conèixer la llegenda d’aprop, vine a visitar San Aniol d’Aguja.

    Sara Nieto

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.