• La ruta dels molins fariners – De Calldetenes a Sant Julià de Vilatorta

  S’apropa el cap de setmana i encara no saps què fer? No ho dubtis més, has de fer la Ruta dels Molins Fariners.  A més, si a sobre ets un fanàtic de la natura, és l’excusa perfecta per sortir de la teva zona de confort i deixar-te endur per la fauna de la comarca d’Osona.

  Riera de Sant Martí

  La Ruta dels Molins es tracta d’un camí de gairebé quatre kilòmetres (només anada) paral·lels al Torrent de Sant Martí. Si vens amb la família i amb nens hi pots estar tranquil, gràcies a que és un camí molt planer i fàcil de fer.

  A mesura que el recorres et trobes amb diferents elements: un pont de fusta que has d’entravessar, un seguit de canals i recs, basses, recloses. fonts, “cadiretes” i els molins. Per ser exactes, al llarg del camí arribes a trobar-te fins a sis molins i set fonts. Anys enrere, aquest conjunt d’elements d’arquitectura hidràulica permetien aprofitar tot el cabal d’aigua del torrent. A més, al voltant del camí  s’hi agrupen algunes de les cases més antigues del poble.

  Molí del Pujol

  La ruta comença a Calldetenes, un petit poble a poc més de 5 kilòmetres de Vic (Osona), i finalitza a Sant Julià de Vilatorta, que és el poble proper. Un cop entres al poble de Calldetenes veuràs al costat de la carretera un cartell gegant on posa “Ruta dels Molins”, aquí s’inicia la ruta. El camí està molt ben senyalitzat durant tot el passeig. El recorregut no només convida a descobrir racons amagats de la natura, sinó que a l’hora també t’il·lustra sobre la primera indústria que hi va haver en el municipi. Un cop trobes el cartell, comença la gran aventura.

  Pont de les Eres

  Seguint l’orde de la ruta el primer que et trobes és el molí Pujol, i més endavant el segueixen: la font de la Gana; la font de les Eres; el molí de la Frontera; el de Rosanes; el de la Calvaria…entre els altres elements que tu mateix podràs descobrir si t’animes a fer el corriol.

  Molí de la Calvaria

  La ruta s’acaba en arribar al parc de les 7 Fonts. El parc és un gran espai verd, amb una àrea infantil i zona de pic-nic on et pots endur l’entrepà i dinar amb tranquil·litat rodejat per la naturalesa i l’aire net.
  Tot plegat et fa gaudir d’un dia diferent, especial, envoltat d’un paisatge únic. Anima’t a experimentar aquesta aventura, t’asseguro que voldràs tornar-hi ben aviat.

   

  Elena Sampedro Bertolín
  C2

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.