• El bagul viatger: El Matarranya

  Buscava un viatge per escapar un cap de setmana llarg, i algú em va comentar pots anar al Matarranya. La meva primera pregunta va ser: Què és? On està? Era la primera vegada que ho sentia.
  El Matarranya està situat a la província de Terol, a l’Aragó. Està formada per 18 municipis. La seva capital administrativa és Valderrobres i la cultural és Calaceite. El nom el rep del riu Matarranya, doncs el seu territori coincideix amb la seva conca.
  L’oferta d’allotjament és amplia i variada: cases rurals, hotels, apartaments…
  A l’arribar allà és com si et transportessin a l’època medieval amb els carrers i les cases de pedra, castells i esglésies.
  El primer poble a visitar Valderrobres, és el més gran de tots els que composen el Matarranya. A través del pont de pedra i l’arc de Sant Roque entrem en el casc antic del poble i iniciem la pujada pels seus carrers empedrats fins a dalt, on es troba el Castell-Palau de Valderrobres junt amb l’església parroquial de Santa Maria la Major, d’estil gòtic i construïda al segle XIV. Tot es troba en molt bon estat de conservació i amb unes impressionants vistes del poble i voltants. A dins l’església es troben restos del retaule major que va ser destruït per la guerra civil.
  Altres pobles encantadors de visitar:
  -Creta: carrers empedrats, cases de pedra, la plaça major.
  -Calaceite: carrers empedrats, racons amb encant, a destacar l’edifici on està ubicat l’ajuntament i l’església parroquial de l’Assumpció.
  -La Fresneda: carrers empedrats, carrers amb arcades, el rentador on anaven antigament a rentar roba, l’ajuntament i l’església de Santa Maria la major.
  Un altre atractiu és la gastronomia, rica i fresca amb productes de l’horta. Destaca el pernil de Terol, oli del baix Aragó, el ternasco, mel i dolços típics de la comarca.
  També hi ha via verda per realitzar i rutes per senderisme.
  Un lloc per descobrir i ple d’encants. Com molts l’anomenen la toscana espanyola.

  Elisabet Rosa

  Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.