• ¿Desitja guardar els canvis?, Empar Moliner

    ¿Desitja guardar els canvis?, Empar Moliner

    Empar Moliner és una escriptora catalana caracteritzada pel seu sentit de l’humor i per una visió crítica de la societat contemporània. A més, ha col·laborat amb el diari El País i en programes de Catalunya Ràdio, així com a  Els matins de TV3. La seva obra titulada ¿Desitja guardar els canvis?,  és una selecció dels seus millors articles, alguns dels quals s’han arribat a traduir en diversos idiomes i han estat representats en obres de teatre.

    Pel que fa a la seva obra, es caracteritza per una resposta crítica en forma d’humor, ironia i en algunes ocasions un punt de sarcasme. Els seus articles fan referència a una certa estupidesa i a un seguit d’esdeveniments estrambòtics, la majoria dels quals han ocorregut al nostre territori. Així doncs, Moliner vol reflectir en els seus escrits la inversemblança d’algunes de les decisions polítiques, culturals i econòmiques,  i tot això ho fa mitjançant un seguit articles d’opinió que tenen una breu extensió on es poden apreciar les diferents parts d’un article (títol, introducció, desenvolupament i anàlisi) i alhora podem veure el caràcter directe de l’autora, ja que des de l’inici va a la idea principal.

    Alguns articles destacables fan referència a decisions tan polèmiques com ara la prohibició del caganer al pessebre de la plaça Sant Jaume, les entrevistes a l’aeroport de Barajas per tal de descartar els immigrants o quan El Dalai Lama va posposar la seva visita a Barcelona per estrès.

    Les fórmules que utilitza l’autora no et deixen indiferent, ja que en nombroses ocasions Moliner reflecteix amb un talent admirable el que gran part de la població pensa o, si més no, intenta que pensis més enllà i que tinguis un esperit crític amb certs esdeveniments de l’actualitat.

    És un llibre totalment diferent del que estem habituats a llegir, perquè et convida a estar assabentat d’algunes de les decisions més il·lògiques que s’han pres en els darrers anys i alhora el punt humorístic de l’autora et pot fer riure fàcilment.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.