• La ruta del ponts penjants

    Hola de nou viatges!

     

     

    Avui ens dirigim d’escapada a València, més concretament a Xulilla un municipi de la comarca dels Serrans en el qual podem fer diferents rutes per caminar a la muntanya, degustar la seva gastronomia típica i conèixer els ponts penjants, els més coneguts i fotografiats de la zona.

     

    Si venim directament des de València, hi podem arribar per la carretera CV-35 a l’altura de la Llosa del Bisbe o per l’autovia A-3 fins a Requena-soc i Xulilla. No hi ha pèrdua  i esta ben senyalitzat, per arribar-hi és necessari fer-ho amb cotxe per això és indispensable saber que hi ha molts espais per poder estacionar de manera gratuïta.

     

     

    Per poder fer la ruta ens hem de dirigir al canó del riu Túria travessant la senda del Calderons. Una vegada arribem a la senyal, sols hem de seguir la senda fins arribar al primer pont penjant, impressionant, el creuem i baixem fins al llit del riu. A continuació travessem el segon pont una mica més per sota que el primer però igual de majestuós. És recomanable saber que la llargada de tota la ruta completa, consta d’uns 13 quilometres, podria ser considerada com una ruta amb dificultat alta. Però si sols realitzem el recorregut fins arribar als ponts penjant i tornar, podria adaptar-se a qualsevol edat, ja que la senda es accessible i ben senyalitzada. Prop de la ruta del ponts penjants trobem un altre lloc màgic, el Toll Blau, un llac idíl·lic que sembla com una piscina on es reflecteixen les muntanyes que l’envolten. És pot travessar amb unes passarel·les, les quals no és troben en molt bon estat.

     

    Una vegada realitzada la ruta, pots degustar la gastronomia que ofereixen. Un plat típic es l’olla de carn, amb diferents ingredients com patates, fesols cansalada i ceba. Per acabar d’endolcir el dia podem demanar un Reguiño, unes congretes de mantega o unes coques d’ametlla, acompanyats d’una bona mistela. 

    Ens veiem la pròxima setmana viatgers!

    Alba Garcia Garcia

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.