Arxiu per febrer, 2020

  • El film francès ‘Especials’ s’estrena en català aquest divendres

    Olivier Nakache i Éric Toledano dirigeixen aquest film interpretat per Vincent Cassel, Reda Kateb, Aloïse Sauvage, Hélène Vincent, Bryan Mialoundama, Alban Ivanov, Benjamin Lesieur, Marco Locatelli, Catherine Mouchet, Frédéric Pierrot, Suliane Brahim i Lyna Khoudri.

    En Bruno i en Malik són dos amics que durant vint anys han viscut una realitat diferent: la dels nens autistes. Són experts en la formació dels cuidadors dels casos més extrems. D’aquesta manera, creen una associació excepcional, fora dels entorns tradicionals, per a unes persones extraordinàries.

     

    A Contracorriente Films distribueix aquest film que es podrà veure als Cinemess Verdi en versió original subtitulada i al Cinesa SOM Multiespai (Barcelona) en versió doblada.

    Direcció General de Política Lingüística

    Article complet

  • Club de lectura amb Anna Maluquer a la Biblioteca Horta-Can Mariner

    Anna Maluquer al Club de lectura

    L’Anna Maluquer, poetessa, rapsoda (corresponsal poètica com li agrada anomenar-se), guia de rutes literàries arreu del territori, compta també amb llibres publicats i CD’s enregistrats, va conduir el Club de lectura de nivell elemental que es fa el 4t dimarts de cada mes a la Biblioteca Horta-Can Mariner. En aquesta ocasió es va comentar Aloma de la Mercè Rodoreda.

    Durant la xerrada l’Anna va fer referència a la vida de l’autora i la influència que va tenir en la seva obra, i concretament va parlar d’Aloma i de la seva similitud amb el que va viure la Mercè Rodoreda de joveneta. Aloma, en tenir una versió dels anys trenta i una versió dels anys seixanta, es converteix en la frontissa que vertebra les dues grans etapes de la producció novel·lística de l’escriptora.

    Participants del Club de lectura

     

    Article complet

  • L’arbre dels desitjos

     

    Durant tota aquesta setmana a la delegació d’Horta de Guinardó celebrem el Dia Internacional de la Llengua Materna (el proper 21 de febrer) amb un arbre ple de desitjos escrits en la llengua del país d’origen dels nostres alumnes. Aquí en teniu una mostra:

     

     

     

     

     

     

    Esperem que es compleixin!

    Article complet

  • Concurs

    La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), amb la col·laboració de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, organitza cada any el Concurs de Microrelatsun certamen literari que vol contribuir al foment de l’ús de la llengua catalana a través de l’elaboració de relats breus.

    https://blogs.cpnl.cat/connectatseixample/files/2020/02/Cartell-Microrelats-2020-724x1024-1.jpg

    Us hi animeu?

    Article complet

  • Amb el Bàsic 3 anem al cinema

     

    Els alumnes del Bàsic 3 que fan classe al matí, a la Delegació d’Horta-Guinardó, van dur a terme una activitat anomenada Amb el Bàsic 3 anem al cinema. Amb l’objectiu general d’aprendre a parlar sobre lleure i espectacles, l’activitat es va centrar en una aproximació al món del cinema emprant el català com a llengua vehicular.

    Els alumnes es van organitzar en tres grups de quatre o cinc persones, cadascun amb el propòsit de crear una cooperativa de cinema en català i dotar-la d’una cartellera amb un repertori variat de pel·lícules. Cada alumne del grup va encarregar-se de cercar per la seva banda una pel·lícula i elaborar-ne la fitxa tècnica.

    Després de preparar la primera part de la feina, cada grup va presentar a la resta de la classe, a través d’un petit mural, la seva cooperativa de cinema, juntament amb l’oferta de pel·lícules que havien triat. Entre totes elles, en van recomanar una especialment i en van explicar els detalls més rellevants.

    Aquí podeu veure les fotografies que es van fer per recollir-ne l’experiència:

     

    (Aquests murals es poden veure a l’exposició sobre cinema que hi ha a l’entrada de la Delegació.)

    Article complet

  • Els films ‘Zibila i el poder de les ratlles’ i ‘La Lur i l’Amets’ s’estrenen en català aquest divendres

    Cartells

    Els films  d’animació Zibilia i el poder de les ratlles  i La Lur i l’Amets, s’estrenen aquest divendres, 7 de febrer, en versió doblada al català amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

    Zibila i el poder de les ratlles

    Rita & Luca Films presenta aquest film dirigit per Isabelle Favez. La Zibila és una petita zebra adoptada per una família de cavalls. El primer dia d’escola, els seus companys se’n riuen, perquè és diferent. L’arribada del circ a la ciutat fa que la Zibila, recuperi la confiança en si mateixa i mira de guanyar el respecte dels seus companys.

    El film es podrà veure a:

    Yelmo Cines Abrera (Abrera)
    JCA Cinemes Lleida – Alpicat (Alpicat)
    Yelmo Cines Baricentro (Barberà del Vallès)
    Cinemes Girona (Barcelona)
    Cines Verdi (Barcelona)
    Zumzeig Cinecooperativa (Barcelona)
    Cinemes Can Castellet (Sant Boi de Llobregat)
    JCA Cinemes Tarragona – Valls (Valls)

    La Lur i l’Amets

    Aquest film d’animació està dirigit per Joseba Ponce i Imanol Zinkunegi

    Aquesta és la història de la Lur i l’Amets. Els bessons passen el cap de setmana amb la seva àvia que té poder màgics i amb ella faran un viatge inoblidable, es traslladaran a diferents èpoques i allà viuran grans aventures.

    El film, distribuït per Paycom Multimèdia es podrà veure a:

    JCA Cinemes Lleida – Alpicat (Alpicat)
    Cinemes Girona (Barcelona)
    Soho House Barcelona (Barcelona)
    Cines FULL (Cornellà de Llobregat)
    Cinemes Albèniz Centre (Girona)
    Cines Filmax Gran Via 4DX (l’Hospitalet de Llobregat)
    CineBaix (Sant Feliu de Llobregat)
    Multicines La Vailet (Sant Vicenç dels Horts)

    Trobareu informació actualitzada sobre cinema en català a la Cartellera, al Facebook i al canal Twitter de Cinema en català.

    Tràiler de Zibila i el poder de les ratlles

    Tràiler de  La Lur i l’Amets

     Cartellera de cinema en català http://www.gencat.cat/llengua/cinema/index.html

     Facebook Cinema en català https://www.facebook.com/cinemaencatala

     Twitter @cat_cine https://twitter.com/cat_cine

    Article complet

  • Parelles lingüístiques al NunArt

      Parelles lingüístiques ballant

    Ahir dimarts 4 de febrer vam celebrar l’acte de presentació de parelles lingüístiques al districte d’Horta-Guinardó. L’associació NunArt Guinardó, que són un grup de persones, artistes i amics que volem promoure la convivència i complicitat artística de proximitat, va acollir l’acte i el va amenitzar.

    NunArt és un espai al barri del Guinardó (i també al barri de Gràcia) on artistes de la dansa i també d’altres disciplines tenen un lloc per fer residències artístiques i entrenaments professionals.

    [dropshadowbox align=”none” effect=”lifted-both” width=”auto” height=”” background_color=”#18eccb” border_width=”1″ border_color=”#0b29c2″ ]Al NunArt també, fan classes obertes a tothom (tant si heu fet una mica de dansa o no n’heu fet mai però us agradaria fer-ne). Qualsevol persona que vulgui conèixer una mica la dansa contemporània i tingui ganes de moure el cos, o experimentar amb el moviment i la creativitat, pot apuntar-se a les classes anuals. [/dropshadowbox]

    Aquí us deixem l’enllaç als cursos oberts a la ciutadania: https://guinardo.nunartbcn.com/ca/activitats/classes-anuals

    Però continuem amb l’acte d’ahir,  unes 35 parelles lingüístiques del programa de Voluntariat per la Llengua ens vam trobar al local del NunArt Guinardó, al c. Telègraf, 67. I què va passar? El que llegireu a continuació us sorprendrà.

    Va ser la primera trobada del voluntari amb el seu aprenent i tots els que hi érem, en paraules del personatge de Rick de la pel·lícula Casablanca,  “pressentíem que era el començament d’una bonica amistat”.

    Trobada de voluntària i aprenenta

    Trobada de voluntària i aprenenta

    Després, un cop les parelles estaven fetes, vam passar a la sala gran del NunArt i ens van donar la benvinguda, la Laura Vilar responsable del NunArt, el Marcel Pellejà, responsable del Voluntariat per la Llengua, la Cristina Morató, coordinadora d’Acolliment Lingüístic i Activitats del CNL de Barcelona, el Pablo Ramos, conseller d’Educació, Cooperació i Migracions del districte d’Horta-Guinardó, i finalment, l’Assumpta Escolà, directora del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona (CNL de Barcelona).

    Paraules de benvinguda a les parelles

    Paraules de benvinguda a les parelles

    Vam escoltar les paraules de benvinguda asseguts i un cop finalitzats els parlaments, ens vam fer la foto de grup, i va començar el minitaller amb la ballarina Ona Mestre. Sí, un mini taller on vam començar movent els dits i vam acabar ballant!  No sabem com, però l’Ona ens va fer moure els dits de la mà, després els braços, la nuca, una mica les cames, ens va fer aguantar uns fils de llana de colors amb la parella i així de mica en mica, vam acabar ballant amb les parelles. Així de fàcil! La música en directe va ser a càrrec del Pedro.

      l'Ona Mestre proposant un joc Música en directe a càrrec del Pedro 

    Al Delegació d’Horta-Guinardó del CNL de Barcelona. estem molt contents i volem donar les gràcies primer de tot al NunArt i els artistes que van dinamitzar la trobada, i també al Voluntariat per la llengua, al CNL de Barcelona, al districte d’Horta-Guinardó de l’ajuntament de Barcelona per acompanyar-nos, i finalment a tots els participants a l’acte del VxL: voluntaris i aprenents.

    Aquí podeu llegir la notícia publicada al web del CNL Barcelona: https://www.cpnl.cat/xarxa/cnlbarcelona/noticies/programa/1246/voluntariat-per-la-llengua

     

     

     

    Article complet

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius