Arxiu per maig, 2021

  • Comença el concurs “Si l’encertes, l’endevines” 2021

    Enguany el CNL de Barcelona torna a fer presencialment per sisè any el concurs Si l’encertes, l’endevines a tots els districtes de la ciutat. A Horta-Guinardó els dos eixos comercials participants seran l’Associació de Comerciants Via Guinardó i l’Eix Maragall. Les botigues exposaran cartells amb il·lustracions que representen frases fetes en català i la gent haurà d’endevinar quina frase feta correspon a cada cartell

    El concurs, amb premis cedits pels eixos comercials, consistirà a endevinar les frases fetes amagades darrere de cada il·lustració exposada. Tothom qui ho desitgi podrà concursar. S’hi podrà participar omplint una de les butlletes repartides pels comerços i equipaments municipals, o bé a partir d’una butlleta electrònica (el codi QR el trobareu als cartells). El període de participació serà de l’1 al 27 de juny.

    Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre el teixit comercial, l’escola La Llotja i el CNL de Barcelona. Dinamitza els eixos comercials de la ciutat a través d’una campanya en què hi són presents tant la llengua catalana com l’art de la il·lustració.

    Més informació:

    Si l’encertes, l’endevines

     

    Article complet

  • Comiat musical del Club de lectura de la Biblioteca Horta-Can Mariner

     

    Ahir, dijous, na Bel va guiar les persones participants del Club de lectura per l’EMM can Fargues, durant la visita van poder entrar a la joia de l’escola: la torre medieval que es conserva intacta i des d’on es fan concerts intimistes molt especials.

    Una vegada arribats a l’auditori, una jove alumna i la seva professora ens van donar la benvinguda amb una peça renaixentista tocada amb la flauta dolça; després de la música va ser el torn de la paraula amb els comentaris del llibre i les valoracions dels 8 mesos del Club.

    A l’acabar ens van acomiadar dos violoncels que ens van oferir una peça musical del compositor Dvorák.

    Agraïdes a la Biblioteca Horta-Can Mariner i a l’EMM can Fargues per oferrir-nos la possibilitat de gaudir d’aquesta vetllada tan especial.

    Article complet

  • Darrer Club de lectura a l’Escola Municipal de Música Can Fargues

    Imatge

    Dijous, 27 de maig, l’EMM Can Fargues acollirà el darrer Club de lectura de la Biblioteca Horta-Can Mariner. Com a comiat els alumnes de l’escola oferiran un petit concert i una visita guiada a la masia on està ubicada l’escola a totes les persones participants del Club.

    Can Fargues és una masia d’origen medieval situada al districte d’Horta-Guinardó que va ser construïda al voltant d’una torre de defensa que data del s. XI, protegida com a Bé Cultural d’Interès Nacional; tot el conjunt està envoltat per un magnífic jardí romàntic.

    Portada

    Aquest magnífic entorn ens permetrà endinsar-nos a Les posssessions de Llúcia Ramis i parlar de masos fora vila (en mallorquí dels masos en diuen possessions), d’especulació immobiliària, de records i de fantasmes, d’estimació, arrels… Un munt de temes que, en forma de capes, van apareixent molt acuradament, amb un llenguatge precís, a la novel·la d’aquesta autora mallorquina.

     

    Article complet

  • Dia Internacional del Joc

    El proper 28 de maig és el Dia Internacional del Joc i el CNL de Barcelona el celebrarà fent difusió de diversos jocs de llengua catalana en línia a través de les xarxes socials, durant la setmana del 24 al 30 de maig, en el marc del programa ‘I tu, jugues en català?’ del CPNL.

    Amb l’objectiu de celebrar el Dia Internacional del Joc i fomentar el joc en català, del 24 al 30 de maig, el CNL de Barcelona difondrà cada dia un joc de llengua, en català, virtual i gratuït diferent als seus comptes de Twitter, d’Instagram i de Facebook (@CNLBarcelona).

    Els alumnes dels cursos de català i la ciutadania en general que segueixin les xarxes socials del CNL de Barcelona, tindran l’oportunitat de descobrir un nou joc de llengua cada dia i, per tant, de jugar amb la llengua catalana.

    El dret a jugar

    El dret a jugar va ser reconegut per primera vegada el 20 de novembre de 1959, quan l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració dels Drets dels Infants. L’article 31 de la Convenció dels Drets dels Infants reconeix el dret dels infants al joc i a les activitats recreatives pròpies de la seva edat, així com a participar lliurement en la vida cultural i en les arts.

    Article complet

  • Guia de llenguatge inclusiu en el tractament de persones amb discapacitat

    La Direcció General de Política Lingüística ha publicat en línia la Guia de llenguatge inclusiu en el tractament de persones amb discapacitat.

    El contingut principal de la guia se centra en els criteris per tractar la discapacitat amb òptica inclusiva i en la terminologia recomanada segons els tipus de discapacitat; i també ofereix informació del marc conceptual i normatiu, la definició de la discapacitat en el context de la imatge social que se’n té.

    Per a l’elaboració de la guia, la Direcció General de Política Lingüística ha comptat amb la col·laboració de l’APSOCECAT (Associació Catalana Pro Persones Sordcegues); de la DINCAT (Federació d’Entitats de la Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament de Catalunya); de la FESOCA (Federació de Persones Sordes de Catalunya); de l’ONCE (Organització Nacional de Cecs d’Espanya); de Gemma Rigau i Oliver, professora i membre de la Secció Filològica de l’IEC; de la Secretaria d’Afers Socials i Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i del TERMCAT, Centre de Terminologia.

    Article complet

  • El concurs Si l’encertes, l’endevines torna de manera presencial als comerços de Barcelona

    El CNL de Barcelona organitza la campanya Si l’encertes, l’endevines per sisè any consecutiu.

    De l’1 al 27 de juny, els comerços de proximitat de 13 eixos comercials de la ciutat lluiran cartells amb il·lustracions que representen frases fetes, creades per joves estudiants de l’Escola Superior de Disseny i Art La Llotja. Tothom que ho desitgi podrà participar en un concurs per endevinar les frases fetes amagades darrere de cada il·lustració i guanyar grans premis patrocinats pels eixos col·laboradors.

    D’Horta-Guinardó hi participen l’Associació de Comerciants Via Guinardó i l’Eix Maragall.

    Article complet

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius