• XatCat

  Escrit per el 16 de Setembre del 2013 a les 10:56 a: General, Llengua i cultura, Ús de les TIC

  El XatCat és un curs oral per a joves, en format càpsules i de temes actuals, ideat en sessions independents per oferir entorns d’ús de la llengua catalana i promoure-la com a llengua vehicular en qualsevol àmbit.

  La idea va sorgir d’una demanda del Centre Garcilaso, un equipament municipal juvenil del barri de La Sagrera, al districte de Sant Andreu, de fer un curs de català diferent per als seus usuaris. Era un moment en què estaven definint un nou espai i ens van venir a buscar; per això ens va semblar molt interessant implicar-nos-hi.

  Actualment hi ha una franja de població escolaritzada en català que no l’utilitza habitualment. Aquesta contradicció, a bastament estudiada per la sociolingüística, d’una bona competència en la llengua escrita però d’absència de l’ús, requeria un nou enfocament a l’hora de plantejar un curs de català. Es va voler fer un pas per trencar l’hàbit d’interelacionar-se en castellà. Es buscava potenciar els usos interpersonals del català en un ambient lúdic.

  La cultura urbana ha estat l’eix vertebrador del projecte per l’interès que desperta en els joves. Els diferents col·laboradors han aportat, des dels seus àmbits d’actuació, el caràcter multidisciplinari que ha donat dinamisme al projecte.

  La valoració d’aquesta iniciativa ha estat molt positiva. El XatCat conté tot d’elements relacionats amb l’entorn i la cultura urbana dels joves i per aquest motiu va captar des del començament el seu interès.

  L’objectiu principal era la socialització en català, fet que es va aconseguir de manera molt natural i planera a través dels objectius específics: una dinàmica d’aula molt oberta, la participació en l’entorn immediat i la promoció d’uns valors transversals de convivència lingüística.

  Han participat en el disseny i la realització del curs les persones següents: Cristian Sevilla, Teresa Prades, David Parra, Sílvia Xicola, Eric Sala, Carme Forcada, Imma Bigorra i Judit Riart.

  A continuació hi ha l’enllaç per accedir a la presentació que es va fer a les II Jornades d’intercanvi d’experiències (Espai Avinyó-Llengua i Cultura, 17 de maig de 2013):

  http://prezi.com/cjfljc_x0u_v/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share

  ESCRIT PER: Delegació de Sant Andreu

   

No hi ha comentaris

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • CNL de Barcelona: I am sorry, we weren’t aware of this problem with our web. We haven’t receive any...
 • parentstelevisioncouncil.org: I don’t know whether it’s just me or if perhaps everyone else experiencing...
 • CNL de Barcelona: Thanks four your comments. We are pleased that you enjoy our blog, we always try to give you...
 • see this: I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which...
 • Eulàlia Panyella: Hola, Luis, Fer teatre amb els alumnes és al.lucinant. No té desperdici. Prova-ho quan tinguis un...

Núvol d'etiquetes

activitats complementàries blocs webs Blogs club de lectura Concurs conversa Cultura Dia de la Poesia enfocament comunicatiu En parlem dimecres escriptura Espriu expressió oral Fabra i Coats Gimcana 1714 Grup de conversa elemental història Intercanvi d'experiències Lectura lideratge literatura Mandales Pronunciació i lectura en veu alta rutes establiments VxL cohesió tasques TIC Ves per on. 1714 Veus del 1714 Videoblog