Arxiu per abril, 2016

  • Dossier didàctic sobre el Dia Internacional de la Llengua Materna

    Escrit per el 21 d'abril del 2016 a les 13:21 a: General

    La Coordinació d’Ensenyament del CNLB, juntament amb la Laia Tutusaus, de la Coordinació d’Activitats, i la Mercè Solé hem elaborat un dossier didàctic sobre el Dia Internacional de la llengua Materna. Aquest dossier conté explicació i propostes d’activitats didàctiques per nivells.

    docdelegDILM16_safe creative

    Article complet

  • Destaquem activitats didàctiques dels nostres cursos de català des de gener de 2016

    Escrit per el 07 d'abril del 2016 a les 14:49 a: General

    . A Sant Martí

    Alumnes del B3 de la Laia Perpiñá han participat al Concurs Contes del Món amb cinc contes que els alumnes van anar a gravar a Ràdio 4.

    •  “L’autoestopista”
    •  “Les sirenes i la seva amiga Sumitra”
    •  “El pagès i els pollastres”
    •  “La reina Bamo”
    •  “El ratolí Pérez”

     

    . A Ciutat Vella

    “Llegim Ramon Llull amb ulls del segle XXI “. Activitat del març que hem comentat en l’entrada anterior del blog.

    La llengua a Ciutat Vella

     

    . A Sants-Montjuïc i les Corts

    “Homenatge a Montserrat Roig”. Al blog de la Delegació hi ha un text de la Montserrat Roig en què parla de la seva infantesa. Alumnes de la Rosa Morte escriuen al blog records de la seva pròpia infantesa.

    Connectats a Sants-Montjuïc i a les Corts

     

    . A l’Eixample:

    Sessió de jocs a l’aula (Ikonikus, Letter Roll, Story Cubes…), el dia 11 de febrer, en un curs de B2

    “Les onomatopeies en el Dia Internacional de la Llengua Materna”. La Delegació de l’Eixample ha convidat els seus alumnes a penjar onomatopeies d’animals escrites en la seva llengua. El resultat ha estat un mosaic ple de sons divertits i curiosos com el kukurrukuru del gall en eusquera.

    Connectats a l’Eixample

     

    . A Sant Andreu

    Alumnes del Bàsic 1 han fet un concurs de receptes fàcils i saboroses. La recepta guanyadora ha estat “Mousse de llimona”. També, podeu saber com es prepara un pollastre amb prunes i pinyons, un púding del Brasil…

    Connectats a Sant Andreu

    . A Nou Barris

    Per treballar el text narratiu, els alumnes de Suficiència 1 de la Mireia Nebot, van participar en una jam de pintura, taller de creació de personatges i de microcontes, Per tal taller, van comptar amb la presència de l’escriptora Anna Folch. És una activitat inspirada en el taller “Jam de ilustración. Creación de personajes”.

    Clica’t al Nou

     

    . A Gràcia

    Els grups del David, la Gemma i la Rosabel de l’Escola Rius i Taulet , van celebrar el Dia Mundial de la Poesia llegint poemes!

    Sarrià amb Gràcia

    . A Horta-Guinardó 

    Vicenç Villatoro, amb els alumnes d’I2 Aprèn català sense presses i amb altres grups classe

    La conferència de V. Villatoro del 13 d’abril va ser sobre el procés d’escriure una novel·la i de per què s’escriu. Es va triar el mes d’abril per la proximitat amb Sant Jordi. A la Fina Prats, la professora, li va semblar interessant que poguessin escoltar de l’autor aquest procés en un mes dedicat als llibres. Cada trimestre els alumnes llegeixen un llibre i al final parlen amb l’autor; en aquest cas, era una mica diferent ja que no havien llegit res d’ell. Ara, però, segurament ho faran… i veuran la intenció de l’escriptor.

    La conferència va ser molt amena, hi va posar anècdotes personals i va parlar de dos dels seus llibres Moon river, que va escriure quan la seva dona estava malalta i L’home que se’n va que explica la història del seu avi, que va emigrar de Castro del Rio (Còrdova) quan tenia 60 anys.

    Article complet

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

  • CNL de Barcelona: I am sorry, we weren’t aware of this problem with our web. We haven’t receive any...
  • parentstelevisioncouncil.org: I don’t know whether it’s just me or if perhaps everyone else experiencing...
  • CNL de Barcelona: Thanks four your comments. We are pleased that you enjoy our blog, we always try to give you...
  • see this: I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which...
  • Eulàlia Panyella: Hola, Luis, Fer teatre amb els alumnes és al.lucinant. No té desperdici. Prova-ho quan tinguis un...

Núvol d'etiquetes

activitats complementàries blocs webs Blogs club de lectura Concurs conversa Cultura Dia de la Poesia enfocament comunicatiu En parlem dimecres escriptura Espriu expressió oral Fabra i Coats Gimcana 1714 Grup de conversa elemental història Intercanvi d'experiències Lectura lideratge literatura Mandales Pronunciació i lectura en veu alta rutes establiments VxL cohesió tasques TIC Ves per on. 1714 Veus del 1714 Videoblog