• Concurs de receptes fàcils i saboroses

  cuinerEl curs de Bàsic 1 de la delegació de Sant Andreu va celebrar un concurs de receptes de plats típics dels països dels alumnes. Aquí teniu la recepta guanyadora i una mostra de les seves arts culinàries.

  Recepta guanyadora:

  Mousse de llimona de la Sakina Daddah

   Ingredients: 400 ml de nata, un pot de llet condensada petit i 2 llimones.

  Es ratlla la pell d’una llimona i se n’espremen dues. Es posa tot en un bol juntament amb la nata, s’hi afegeix la llet, es bat tot junt i es deixa 2 hores a la nevera. Per decorar, es posa la ratlladura de llimona damunt la mousse.

  Remenat de bolets i pernil de la Julia Martín Luján

   Ingredients: oli, alls, 2 ous, bolets, pernil en daus.

  Per començar, piqueu els alls. Poseu-los amb l’oli a la paella. Afegiu-hi els bolets un cop picats. Després, afegiu-hi el pernil i, tot seguit, els ous. Per acabar, poseu sal i pebre al gust i poseu-ho al plat.

  Quiche d’espinacs i salmó de l’Ana Cano

  Ingredients: 1 làmina de pasta brisa, 300 g d’espinacs, 300 g de salmó en trossets quadrats, 4 ous grans, 150 ml de llet evaporada (o llet vegetal si vols), 75-100 g de formatge de cabra, tomàquets cherry, anet, pebre negre i sal al gust.

  Per començar, neteja el salmó i bull els espinacs ben netejats. Mentrestant, estira la pasta brisa i posa-la en un motllo rodó o quadrat. En un bol, bat els ous amb la llet evaporada i salpebra al gust. Quan els espinacs estiguin fets, escorre’ls molt bé perquè no hi quedi aigua  i barreja’ls amb els ous. Fica-ho en un motllo folrat amb paper de forn i la pasta brisa.

  A continuació, posa-hi damunt els trossets de salmó, empolvora-ho amb anet al gust i reparteix el formatge.

  Després, posa-ho al forn a 200º i deixa-ho coure uns 25-30 minuts fins que tot estigui ben cuit.

  Per acabar, desemmotlla la quiche un cop estigui una mica freda i serveix-la amb uns tomàquets cherry amanits amb sal i oli de oliva.

  Pollastre amb prunes i pinyons de la Denia Maribel Martínez

   Ingredients: pollastre, ceba, oli d’oliva, sal, prunes, pinyons, patates, vi blanc, julivert.

  Per començar, talleu el pollastre i la ceba en trossos petits. A continuació, barregeu el pollastre amb l’oli d’oliva, el vi blanc, la sal i el julivert. Una vegada tot ben barrejat poseu-ho en una safata i fiqueu-ho al forn. Al cap de 30 minuts afegiu la ceba, les patates, les prunes i els pinyons, i en vint minuts ja està llest per menjar. Bon profit!

  Pollastre a la cervesa del Jorge Pérez

  Ingredients: 1 pollastre, 1 pebrot vermell, 2 cebes, 1 pastilla d’avecrem, 1 llauna de cervesa, oli, sal.

  Netegeu i trossegeu el pollastre, talleu las cebes i el pebrot en tires. Seguidament, en una olla amb oli, ofegueu les cebes, afegiu-hi el pebrot i, quan estigui també ofegat, agregeu-hi el pollastre i daureu-lo. Incorporeu-hi la pastilla d’avecrem, sal i la llauna de cervesa. Deixeu-ho coure una hora.

  Pastéis de Bacalhau de la Sara Sietinga

  Ingredients: 150 g de bacallà dessalat i esmicolat, 1 all, 1/2 ceba, 1 ou, 100 g de farina, 1 paquet de llevat, julivert, sal i safrà al gust, oli d’ oliva.

  Primer poseu la sal, el bacallà, l’ou, la farina, el llevat i el safrà amb un decilitre d’aigua en un bol. Barregeu-ho tot molt bé amb una forquilla. Desprès, piqueu la ceba, l’all i el julivert. Remeneu-ho bé fins que quedi uniforme i consistent. Poseu oli en una paella i deixeu-lo escalfar. En l’entretant, feu els pastissos amb la massa. Finalment, fregiu-los a la paella fins que estiguin daurats.

  Púding Barbosa del Brasil, de lAndrea Teixeira

  Ingredients: 4 ous, 1 llauna de llet condensada, 1 llauna de llet (fer servir la mateixa llauna de mesura)

  Per començar, es barregen tots els ingredients i es baten amb una batedora. Es posen en un motlle amb sucre caramel·litzat i es cou al bany maria de 15 a 20 minuts (cal deixar una mica oberta la tapa del motlle). Es deixa refredar el púding i es desemmotlla en un plat o safata.

  BON PROFIT!

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici antigues oficines, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia