• Jam de pintura, taller de creació de personatges i de microcontes a Nou Barris

  Dimecres passat els alumnes de l’S1 de la Mireia Nebot van fer una classe diferent. Aprofitant que en aquest nivell es treballa el text narratiu, es va muntar una sessió de pintura i il·lustració col·lectiva, seguida d’un taller de creació de personatges

  Image-2.pngImage-11.pngJam de pintura, taller de creació de personatges i de microcontes a Nou Barris Per al taller es va comptar amb la col·laboració de l’escriptora Anna Folch, que va analitzar alguns contes molt breus de Pere Calders i va donar pautes perquè els alumnes construïssin el seu propi relat. Aquesta activitat està inspirada en el taller “JAM de ilustración. Creación de personajes” que es va fer el 20 de gener al Babelia Cafè de Barcelona conduït per la il·lustradora argentina Paula Kipen.

  Desenvolupament del taller

  Primer, obrim la ment! Com si es tractés de jazzistes improvisant, però convertint els instruments musicals en paletes i pintura, els alumnes van crear dos murals col·lectius. Després tocava retallar-ne formes, però van quedar tan vius que els alumnes van voler “indultar-los” i captar-ne els fragments que interessaven amb la càmera dels mòbils.

  Segon, anem cap al relat! Amb els fragments de mural retratats, fotografies, lletres de goma i preguntes, els alumnes van construir un personatge. Finalment, després de les anàlisis i les explicacions d’Anna Folch, cadascú va redactar un relat, intentant que no excedís les 70 paraules. El taller va acabar amb la lectura d’aquests escrits.

  Més enllà del resultat en la redacció dels microcontes, reeixits a la primera o no tant, l’activitat tenia com a objectiu cohesionar el grup, treballar a partir de la creativitat, reflexionar sobre l’estructura del text narratiu (plantejament, conflicte, nus i desenllaç), explicar en veu alta un personatge i practicar la redacció d’un paràgraf.

  L’escenari de l’acte va ser la sala Golfes del Centre Cívic Can Verdaguer. Aquesta sala va promocionar un ambient càlid i acollidor idoni per a l’activitat. Cal afegir que els acolorits murals sortits del taller van acabar decorant les parets de la Delegació de Nou Barris.
  Delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona

  Enllaços relacionats
 1. Anna Folch Bartrolí

  16 abr. 16
  18:45 #

  Jo vaig ser afortunada de poder gaudir del taller creatiu que va organitzar la mestra Mireia Nebot amb els seus alumnes. L’experiència de combinar les diferents disciplines de pintura, música i literatura va ser extraordinària i gratificant. A part d’assolir els objectius de dibuixar i crear uns personatges per després van ser protagonistes d’uns microcontes, va haver-hi també una part de cohesió i emotivitat entre companys molt entrenyable. Felicitats a tots. I moltes gràcies per convidar-me.


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes