• Balanç de l’Any Raimon Panikkar i de l’Any Pompeu Fabra al CNL de Barcelona

    Escrit per el 07 de gener del 2019 a les 17:12 a: General

    Any Raimon Panikkar

    Al desembre hem fet balanç del treball que, durant el 2018, des del CNL de Barcelona hem dut a terme per celebrar i commemorar el centenari del naixement de Raimon Panikkar.

    Ens vam marcar com a objectius principals:

    • Descobrir i acostar la figura, l’obra i el pensament de R. Panikkar al professorat i a l’alumnat del Centre
    • Conèixer i reflexionar sobe les idees al voltant de les llengües, el diàleg, la interculturalitat i el respecte entre cultures i religions
    • Treballar aspectes de llengua tot coneixent la vida i l’obra de Panikkar

    Què hem fet des del CNL de Barcelona?

    Hem presentat als TNL la vida i el pensament de Raimon Panikkar amb xerrades a càrrec dels experts Ignasi Moreta i Jordi Pigem, així com les activitats organitzades per l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura amb motiu de l’Any Raimon Panikkar. A més, alguns professors han gaudit de la visita guiada de Jordi Pigem a l’exposició de l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura “Raimon Panikkar: viure l’aventura intercultural”.

    Hem creat una pàgina web al voltant del treball sobre Panikkar on hem posat les quatre unitats didàctiques i les quatre guies per a la visita a l’exposició de l’EALC. També hi trobareu una pissarra digital per recollir les idees de Panikkar i una presentació en línia de trajecte vital del pensador. A més, hi ha un espai per a la difusió de l’obra. I al blog Connectats a Sants-Montjuïc i a les Corts hi trobareu, de nou, informació de la vida i obra de Raimon Panikkar

    Pel que fa al treball amb l’alumnat, gairebé 800 alumnes de 40 grups classe han treballat a l’aula activitats didàctiques i  les quatre unitats didàctiques sobre el filòsof elaborades per TNL del Centre. Així mateix, més de vint grups classe, amb prop de 380 alumnes, han visitat l’exposició de l’EALC “Raimon Panikkar: viure l’aventura intercultural” i han treballat amb les guies de l’exposició elaborades per TNL del Centre.

    Hem organitzat algun activitat amb Biblioteques de Barcelona, actes per a la població en general i hem visitat, amb tres grups,  l’exposició sobre Panikkar del Palau Robert.

    Difusió de les activitats

    Hem publicat entrades als blogs de delegació sobre les activitats que s’hi han dut a terme i, com no podia ser d’una altra manera, n’hem fet difusió a les xarxes socials: Facebook, Twitter i Instagram. Al web del CNL hem crat un espai dedicat al filòsof.

    Any Pompeu Fabra

    El CNL s’ha sumat, amb entusiasme, a la celebració del 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra, figura cabdal del català contemporani.

    Des de l’Àrea d’Activitats i des de les delegacions s’han programat un munt d’activitats per recordar Fabra i per difondre el seu llegat.

    Conferències, exposicions, dictats en línia, espectacles, activitats de foment de la lectura, rutes… han configurat la proposta del CNL de Barcelona. Detallem algunes de les activitats:

    • “Pompeu Fabra: el lingüista excepcional i el personatge cívic”, a càrrec de Jordi Manent
    • L’exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa” creada per la Direcció General de Política Lingüística
    • Lectura de Tant de gust , senyor Fabra, de M. Carme Bernal i Carme Rubio en els clubs de lectura d’algunes delegacions del CNL de Barcelona
    • Ruta Pompeu Fabra per Ciutat Vella amb motiu dels 150 anys del seu naixement a la Vila de Gràcia
    • Joc de pistes sobre Pompeu Fabra organtizat per la Delegació d’Horta-Guinardó del CNL de Barcelona
    • Jocs lingüístics de Fabra a la mostra d’Entitats de la Mercè organitzats per la Delegació de Ciutat Vella del CNL de Barcelona
    • Espectacle de titelles “Mestre Fabra: caçador de paraules”
    • Concurs interactiu Kahoot Fabra

    El dia 5 d’octubre del 2018, en la reunió d’inci de curs amb els TNL del CNL de Barcelona, vam gaudir del monòleg “Fabracedari” interpretat per l’actor Jordi Oriol.

    En total, hem organitzat 167 activitats amb 4869 assistents.

    Difusió de les activitats

    Hem publicat entrades als blogs de delegació sobre les activitats que s’hi han dut a terme i, com no podia ser d’una altra manera, n’hem fet difusió a les xarxes socials: Facebook, Twitter i Instagram. Al web del CNL hem creat un espai dedicat al gramàtic.

    Print Friendly, PDF & Email

No hi ha comentaris

  1.  

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

  • CNL de Barcelona: I am sorry, we weren’t aware of this problem with our web. We haven’t receive any...
  • parentstelevisioncouncil.org: I don’t know whether it’s just me or if perhaps everyone else experiencing...
  • CNL de Barcelona: Thanks four your comments. We are pleased that you enjoy our blog, we always try to give you...
  • see this: I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which...
  • Eulàlia Panyella: Hola, Luis, Fer teatre amb els alumnes és al.lucinant. No té desperdici. Prova-ho quan tinguis un...

Núvol d'etiquetes

activitats complementàries blocs webs Blogs club de lectura Concurs conversa Cultura Dia de la Poesia enfocament comunicatiu En parlem dimecres escriptura Espriu expressió oral Fabra i Coats Gimcana 1714 Grup de conversa elemental història Intercanvi d'experiències Lectura lideratge literatura Mandales Pronunciació i lectura en veu alta rutes establiments VxL cohesió tasques TIC Ves per on. 1714 Veus del 1714 Videoblog