• Cursos d’estiu 2022

  El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ofereix 174 cursos intensius de 45 hores per començar a aprendre català, és a dir, dels nivells inicial i bàsic. En total s’ofereixen 3.690 places. Les inscripcions es poden formalitzar del 27 al 30 de juny.

  Article complet

 • Nova ruta per Sants

  Els alumnes de nivell inicial del professor Quim Navarri han fet una nova ruta pel Sants Industrial organitzada per l’Arxiu Municipal del Districte de Sants-Montjuïc. La ruta ha començat a les portes de la seu del Districte (Creu Coberta, 104) on la guia els ha explicat alguns detalls de l’edifici i dins han pogut visitar la sala de Plens i apreciar les pintures i la construcció arquitectònica de l’edifici. La parada següent ha estat  davant d’una casa dels industrials burgesos que s’havien instal·lat a Sants quan el lloc ja havia anat perdent el seu caràcter agrari. Han seguit cap a l’Espanya Industrial, on els alumnes han rebut informació sobre la vida als recintes fabrils a cavall dels segles XIX i XX. També han pogut veure alguns edificis obrers  abans d’arribar a la xemeneia de l’antic Vapor Vell, on han pogut conèixer la història dels conflictes entre obrers i patrons durant el segle XIX i aquí ha acabat la visita.

  Article complet

 • L’ou com balla a Can Deu

  El grup Bàsic 1 de la professora Gemma Teixidó ha visitat el pati del Centre Cívic Can Deu per veure en directe l’ou com balla, una tradició catalana que forma part dels continguts del curs de català Bàsic 1 i que el 16 de juny s’ha celebrat a diferents indrets de la ciutat.
   

  Article complet

 • Una visita molt completa a les Corts

  El grup de Bàsic 2 de la Delegació de les Corts ha tingut l’oportunitat de seure al saló de plens de la seu del Districte on ha pogut contemplar algunes obres originals del pintor barceloní Antoni Fabrés, professor del pintor mexicà Diego Rivera. També ha escoltat la història de l’antic poble de les Corts, que va ser independent des de 1831 fins a 1897. Després ha conegut en “Pau Farinetes”, un pagès poderós que havia viscut a les Corts i que té una escultura a la plaça Comas.
   

  Article complet

 • Sessions d’acollida al Poble-sec

  Els alumnes de dos dels cursos Bàsic 1 que la delegació de Sants-Montjuïc organitza al Poble-sec han assistit a una sessió d’acollida, que han qualificat de molt profitosa i útil. Al llarg de la sessió han après quines són les competències que té l’Estat espanyol i les que té Catalunya, així com les províncies de Catalunya, els districtes de Barcelona i els barris corresponents. Això ha permès als alumnes tenir un ampli coneixement de la ciutat. També els han informat sobre els recursos de què disposen per fer gestions i resoldre dubtes i incidències de tot tipus a l’Ajuntament. Els alumnes han fet preguntes, han pres notes i han sortit molt satisfets.
   

  Article complet

 • Sessió d’acollida a un grup bàsic de les Corts

  El grup B1 de la professora Joana Pagès ha fet una sessió d’acollida conduïda per Anna Terraza, tècnica del Servei d’Orientació i Acompanyament de Persones Immigrades (SOAPI) de les Corts. La sessió d’acollida ha funcionat molt bé i ha resolt alguns dels dubtes burocràtics de l’alumnat. Ha estat una xerrada dinàmica que fins i tot s’ha fet curta gràcies a les aclaridores explicacions de l’Anna. Durant la sessió, s’han resolt tots els dubtes dels alumnes que, en alguns casos, els neguitejaven i no sabien com resoldre. El CNL de Barcelona agraeix al SOAPI, i especialment a l’Anna Terraza, la possibilitat de dur a terme aquesta activitat tan beneficiosa per a l’alumnat nouvingut dels cursos de català.
   

  Article complet

 • Una ruta per les Corts amb sorpreses

  El grup B1, de la professora Joana Pagès, ha fet la ruta per les Corts amb la Isabel, que ha conduït el grup per llocs indrets emblemàtics del barri. La ruta ha motivat molt el grup perquè, després d’un mes de fer classe, han comprovat que ja entenen força bé català i que poden seguir perfectament les explicacions de la guia. A més, la meitat del grup viu a les Corts o a Sants i han estat molt interessats a conèixer el territori.
   

  Article complet

 • Visita a la biblioteca Vapor Vell

  Els alumnes del curs Inicial que la professora Marta Navarro imparteix a l’Institut Joan Pelegrí han visitat la biblioteca Vapor Vell. La visita va servir per donar a conèixer aquest equipament a l’alumnat i alguns d’aquests alumnes es van fer el carnet. Aquesta biblioteca es va inaugurar el 8 d’octubre de 2000, a l’antiga fàbrica el Vapor Vell. L’edifici, que el 1998 va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de Monument Històric, és símbol d’una arquitectura fabril que ha estat absorbida per la ciutat i recuperada per a equipaments després de múltiples reivindicacions veïnals.

   

  Article complet

 • Sessió d’acollida a Sants

  Els alumnes de l’Institut Joan Pelegrí de nivell Inicial de la professora Gemma Teixidó han participat en una nova sessió d’acollida a l’aula. La Komal, que és la tècnica del Servei d’Orientació i Acompanyament per a Persones Immigrades (SOAPI). els ha donat informació sobre tràmits bàsics d’estrangeria, empadronament, sanitat, aprenentatge de llengües i altres temes. Ha estat una sessió molt profitosa.

   

  Article complet

 • Ruta dels alumnes pel Sants industrial

  Els alumnes de nivell E3 que el professor Quim Navarri imparteix al carrer Guitard han fet una visita guiada organitzada per l’Arxiu Municipal del Districte de Sants-Montjuïc. La ruta ha començat a la seu del Districte i s’ha visitat l’edifici, obra amb elements modernistes i amb uns fantàstics vitralls noucentistes que són la joia de la Sala de Plens. Després de la visita de l’edifici el guia els ha portat pels espais més emblemàtics del Sants industrial per transportar-los a l’època de les grans indústries tèxtils (Vapor Vell, Can Batlló, etc.).

  Article complet

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Atenció presencial amb cita prèvia

Horari matí: de dilluns a divendres, de 10 a 14 h.
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Atenció presencial amb cita prèvia

Horari matí: dimarts, de 10 a 14 h.
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h.


Música

Entrades recents


Arxius


Etiquetes


Xarxes socials


Formap


Eixos comercials de Sants-Montjuïc


Guia de centres educatiusvisites