• Un dinar un dia qualsevol

   

  llibre

   

   

  Títol: Un dinar un dia qualsevol

  Autor: Ferran Torrent

  Any de publicació: 2015

  Editorial: Columna

  Pàgines: 298

  ISBN: 978-84-664-1938-3

   

  Ferran Torrent, l’escriptor per antonomàsia de la novel·la negra valenciana, torna a la càrrega reflectint els ambients tèrbols de la ciutat de València i compartint les misèries dels seus delinqüents entranyables.

   

  Un dinar un dia qualsevol presenta, com a argument principal, la investigació que fa el periodista Marc Sendra del tema de moda a la ciutat, la crisi del València CF i l’especulació que envolta la construcció del nou camp de Mestalla, i acaba desembocant en una trama que implica els estaments polítics i empresarials de la ciutat, fent-ho tot més complicat.

   

  El protagonista de la novel·la és un periodista veterà d’un diari valencià, a qui han relegat a un contracte de col·laboració. Desmotivat pels temes banals que li ofereixen des de la secció dominical, decideix seguir la pista que li posa a l’abast el seu amic Albert “ el Negociador”en un dinar un dia qualsevol: ha aparegut un cadàver tot sencer d’un jove magrebí a l’abocador municipal.

   

  Tot plegat és molt desconcertant. D’una banda, es deixa en evidència la mala gestió de l’empresa responsable dels residus i, de l’altra, se’n dedueix un especial interès en ocultar el tràgic succés. Així, el Marc decideix fer-se’n càrrec i través de la col·laboració dels seus amics, “el Llargo”, un famós empresari de les timbes de València; “el Messiè”, un atracador de renom amb nova identitat, i el pare Rafel, el salvador dels més desfavorits, acabarà descobrint l’estreta relació entre la pederàstia, els empresaris d’èxit de la ciutat, el tràfic de drogues i la màfia ucraïnesa.

   

  Finalment, quan descobreix que, qui el va posar sota la pista de tot aquest assumpte, n’és un dels principals implicats i que la veritat és del tot impossible de publicar, decideix oferir-se-la al seu amic Ferran perquè en faci una novel·la.

   

  La referència permanent de la ciutat València i dels personatges més emblemàtics d’altres de les seves novel·les que sempre l’acompanyen, acaben sent una mica repetitius. Al final, sembla un capítol més d’una sèrie policíaca que una novel·la nova, la qual, acaba tractant els mateixos temes de sempre, els baixos i tèrbols fons de la ciutat valenciana amb el toc àcid dels diàlegs de l’argot valencià.

   

  Tot i així, l’autor aconsegueix atrapar el lector. Malgrat un dens començament sobre l’exposició i presentació dels personatges i situacions com a punt de partida, cap a la meitat de la novel·la, aquesta pren un gir d’intriga i misteri que el sedueix i el fa partícip del secret revelat al final: la novel·la està basada en fets reals.

   

  Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.