• 5a edició del taller “Tots som una colla” amb els Matossers de Molins de Rei

    IMG_0632

    El dimecres 7 de maig el Servei de Català va organitzar amb la Colla Castellera Matossers de Molins de Rei la 5a edició del taller “Tots som una colla”, que va tenir lloc a la Federació Obrera, a dos quarts de vuit del vespre; d’una banda, amb motiu de la proclamació dels castellers com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat; de l’altra, a partir de la iniciativa de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya de dur a terme tallers teòrics i pràctics per fomentar la integració de la població nouvinguda.

    Al taller hi podia assistir tota la població, però especialment estava dirigit als alumnes dels nostres cursos orals, als participants del voluntariat per la llengua i a la població nouvinguda. Com en altres edicions, es va començar amb la projecció del DVD que es va editar quan la UNESCO va proclamar els castellers com a candidats a ser Patrimoni Immaterial de la Humanitat i, després, vam anar fent als alumnes les preguntes que prèviament s’havien repartit a classe per tal de fomentar-ne la participació al taller. Aquestes preguntes estan relacionades amb l’origen dels castells, les posicions, la roba, les estructures, les mesures de protecció, el vocabulari més usual d’aquesta activitat i la música. Un cop contestada la pregunta, el president i altres membres de la Colla anaven completant la informació perquè s’entengués millor.

    I va arribar el moment de posar en pràctica l’explicació de les posicions dels castellers dins de la pinya: el cap de colla anava triant les persones que les podien ocupar i a mesura que s’anava fent anava explicant quina importància tenia cada posició. Va ser l’hora de carregar el castell improvisat amb un petit pilar tot seguint la música de les gralles, que marca amb tres tocs diferents la carregada i la descarregada del castell. Quan es va descarregar, tothom estava molt engrescat i els participants del taller van fer més preguntes de manera improvisada.

    L’acte es va cloure amb la visita a la sessió d’assaig que els Matossers fan els dimecres al vespre, al castellòdrom de la Federació Obrera.

    En podeu veure més fotos al nostre facebook.