Arxiu per desembre, 2015

  • Matrícula oberta als cursos de català de gener 2016

    La inscripció als cursos de català del CNL de Barcelona ja és oberta per a totes les persones que s’hi vulguin matricular, ja que és continuada durant tot l’any. Enguany, el CNL de Barcelona continua oferint cursos complementaris de català (conversa, pronunciació, sessions d’aspectes gramaticals…), oferta adaptada al màxim a les necessitats dels usuaris
    El CNL de Barcelona ofereix cursos de tots els nivells de català i en diverses modalitats als quals les persones interessades es poden inscriure de manera continuada durant tot l’any. La inscripció és oberta fins a la tercera sessió del curs i fins a exhaurir les places.

    Horaris de matrícula

    De 9 a 14 h a totes les delegacions de districte i de 9 a 21 h a l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura i al Centre d’Acolliment Lingüístic de Barcelona. Consulteu la tarda d’obertura de les delegacions en el següent enlaç horari d’hivern.

    Busca el curs de català que més s’adapti a les teves necessitats en el següent enllaç: cercador de cursos.

    Article complet

  • ‘Star Wars. El despertar de la força’ es va estrenar divendres en català a 30 sales de cinema

    El film Star Wars. El despertar de la força, es va estrenar en català aquest divendres, 18 de desembre, a 30 sales. La pel·lícula ha estat doblada amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura

     Star Wars. El despertar de la forçaL’esperada estrena del VII episodi de la saga de La Guerra de les Galàxies s’estrena 30 anys després del VI episodi. El film, dirigit en aquesta ocasió per J.J. Abrams, combina la presència dels actors veterans de la sèrie, Harrison Ford, Carrie Fisher i Mark Hamill, amb les noves cares de John Boyega, Daisy Ridley.

     L’acció té lloc 30 anys després de la batalla d’Endor. La destrucció de l’Estrella de la mort no va implicar la fi de l’imperi. Un misteriós guerrer, Kylo Ren, persegueix els rebels per tota la galàxia. Una recollidora de ferralla, un stormtrooper que ha desertat i un petit droide es troben i comencen un viatge per trobar Luke Skywalker, el jedi més poderós de la galàxia.

     

    https://www.facebook.com/cinemaencatala

    http://www.gencat.cat/llengua/cinema/index.html

     

     

    Article complet

  • Gran participació en l’activitat de jocs medievals de la delegació de Nou Barris

    Vora uIMG_3001na quarantena d’alumnes van assistir dijous a la tarda a la sessió de Jocs medievals organitzada per la delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona amb en Víctor Baroja, president de Cia. de Jocs l’Anònima

    L’activitat es va dividir en dues parts, una primera amb l’explicació de referències històriques al voltant de les activitats lúdiques a l’època medieval i una segona, al Centre Cívic de Can Verdaguer, per presentar i jugar a jocs com ara l’alquerc, les tabes, amb les baldufes, el molí de quatre o el joc de cartes la calavera.IMG_3005

    L’alquerc és un joc de taula que es creu que ve de l’antic Egipte, incorporat posteriorment a Europa durant l’Edat Mitjana. De l’alquerc provenen els jocs de l’escac i les dames. La dinàmica del joc és la d’anar matant fitxes tot movent-les cap a una posició buida adjacent seguint les línies del tauler. Pel que fa les tabes, els romans ja hi jugaven, tot i que s’intueix que és d’origen asiàtic. Originàriament es fabricaven amb ossos d’astràgal. Era un joc ben conegut entre els dignataris grecs i romans i servia com a oracle per decidir els seus projectes. El molí de quatre és un joc de procedència no gaire clara, se n’ha descobert taulers esculpits sobre pedra o en base amb d’altres materials en múltiples cultures i èpoques. Com a anècdota, el joc és descrit al Gran llibre dels jocs d’Alfons X (1283), conjuntament amb l’alquerc o el backgammon.20151217_181750IMG_3016IMG_3009
    Víctor Baroja va dinamitzar els assistents durant una hora i mitja amb aquests jocs i ho van passar d’allò més bé. La diversitat cultural dels alumnes del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona va ser un element afegit a la trobada, perquè molts d’ells ja jugaven a aquests jocs als seus països: l’alquerc és ben conegut al Pakistan i les tabes a Llatinoamèrica.
    A la vegada, la sessió haurà servit per aprendre nous jocs amb els quals pot jugar tota la família, petits i grans, i fer-ho en català d’acord amb els objectius de la campanya I tu, jugues en català?
    IMG_3017

    Article complet

  • Jocs medievals amb la Cia. de Jocs l’anònima a Nou Barris

    Jocs medievalsAra que ve Nadal, aprendrem a jugar a les tabes, a l’alquerq o amb les baldufes, uns jocs d’origen medieval que poden ser ben útils per a les sobretaules d’aquestes dates. Víctor Baroja, president de la Cia. de Jocs l’Anònima, ens endinsarà en aquest món lúdic i en l’època medieval en la qual es jugava a aquest jocs.
    Dijous, 17 de desembre
    de 17.00 a 19.00
    A la delegació de nou Barris i, posteriorment al CC de Can Verdaguer

    Inscripció gratuïta

    Article complet

  • Jocs en català al mòbil

    El Consorci estrena la seva primera aplicació per a mòbils “Jocs en català” en el marc de la campanya “I tu, jugues en català?”.

    aplicacio(1)Aquesta app és disponible a la plataforma Android i per a iOS.

    L’aplicació permet accedir al cercador de jocs i joguines en català del CPNL (que té més de 600 referències) per paraula clau, per categories de jocs i per edat recomanada. L’app Jocs en català també disposa d’informació sobre els més de 400 comerços que donen suport a la campanya, geolocalitzats a través de Google Maps.

    Podeu descarregar-vos l’aplicació en aquest enllaç. També la podeu instal·lar accedint amb el navegador del mòbil a la pàgina següent: cpnl.cat/app

    També hi trobareu els codis QR corresponents, per obrir els enllaços des del mòbil, si la pàgina s’ha obert des de l’ordinador.

    Article complet

  • El Club del còmic: ‘Arrugues’

    En aquesta nova sessió de El Club del còmic comentarem l’obra Arrugues, (Rides en la versió original en francès). Es tracta d’un còmic fet pel valencià Paco Roca de gran èxit de vendes que tracta sobre la tercera, edat, l’alzheimer i les residències. El còmic va guanyar el Premi Nacional de Còmic d’Espanya i ha estat traduït a diverses llengües, entre elles el català.

    L’èxit del còmic va dur a fer una pel·lícula d’idèntic nom.

    L’activitat és gratuïta i oberta a tothom!

    dimecres, 16 de desembre

    de 18.30 a 20.00h

    a la llibreria La font de mimir (Costa i Cuxart, 5)

     

    Arrugues

    El Club del còmic: 'Arrugues'

    Article complet

  • Alumnes de Bàsic 1 de Nou Barris s’endinsen a la poesia

    Aprofitant que s’acosta Nadal i és temps d’aprendre algun verset, un grup d’alumnes d’un curs de la Delegació de Nou Barris al Centre Cultural Ton i Guida ha triat unes poesies de Roser Folc Béjar, nascuda a Sants i des de molt petita veïna de Canyelles, per recitar-les
    WP_20151027_005Alumnes de Bàsic 1 de Nou Barris s'endinsen a la poesia En una primera lectura als poemes de l’autora, els alumnes, bocabadats, han llegit i entès de seguida el significat dels poemes publicats a Talaiot, revista literària del Ton i Guida. La Roser Folc, que està preparant el seu nou llibre, incideix en la importància que, per a ella, té la poesia i el silenci.

    En una altra sessió, els alumnes i la professora, la Sandra Casamitjana, han volgut convidar l’autora i, per això, han pensat les preguntes a fer-li el dia de la trobada. Així doncs, els alumnes i la Roser s’han pogut conèixer al Ton i Guida en una estona on la paraula, la música i l’emoció han omplert l’aula. Ara els alumnes esperen la trobada que al gener organitzarà el Ton i Guida i on, qui ho vulgui, sentirà novament o per primera vegada la veu de la Roser.

    Article complet

  • Ramon Llull al Club de lectura Bàsic de Nou Barris

    tant de gust, llullDilluns 14 de desembre hi haurà una nova sessió del Club de lectura bàsic que la delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona condueix a la Biblioteca de nou Barris. La lectura triada és Tant de gust, senyor Llull coincidint amb l’Any Llull, que commemora, entre el mes de novembre d’enguany i de 2016, el setè centenari de la mort de qui va ser un dels màxims exponents de la cultura i el pensament a Europa.

    Dilluns, 14 de desembre

    de 19.00 a 20.00h

    A la Biblioteca de Nou Barris

    Inscripció a la Biblioteca de Nou Barris

    Article complet

  • Amb el lema “Connecta’t al català”, el Consorci per a la Normalització Lingüística proposa començar l’any fent un curs de català

    La iniciativa ofereix cursos de català de tots els nivells, des de l’inicial fins al superior, de forma presencial, en línia o combinant les dues modalitatsCursos de català

    • Per a sectors professionals imparteix cursos específics i càpsules formatives d’aspectes concrets per millorar la qualitat de l’expressió oral o l’escrita
    • Per practicar la llengua fora de l’aula, també organitza activitats complementàries de llengua i cultura
    El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) proposa començar l’any fent un curs de català per millorar les competències comunicatives. Amb el lema Connecta’t al català, ofereix un ampli ventall de cursos, que cobreix totes les necessitats: des dels cursos per iniciar-se en l’aprenentatge de la llengua, per adquirir fluïdesa en les converses i per entendre i parlar en català a la feina, fins a cursos per millorar l’escriptura en contextos formals.

    Article complet

  • Tallers de manualitats de Nadal

    tallers guarniments nadal - informació alumnesSessions per aprendre les tradicions nadalenques mentre fem un arbre de Nadal, un tió i un caganer.
    Els assistents hauran de portar tisores, un tap de suro i una revista o un llibre vell.
    Sessions:
    • Dilluns 21 de desembre de 12 a 13 h
    • Dimarts 22 de desembre:
      • de 16 a 17 h
      • de 17 a 18 h
      • de 18 a 19 h
    • Dimecres 23 de desembre de 12 a 13 h
    Inscripcions: agenda de col·locació (902075060)
    Cal recordar que:
     Totes les activitats són gratuïtes.
    • Hi poden portar fins a 2 acompanyants externs al Centre (parella, familiars, amics…)
    • Les inscripcions s’han de fer a través de les delegacions, dels professors o al telèfon 902075060.
      • Poden consultar l’agenda a la web o al Facebook del CNL de Barcelona.
    Per a més informació o per a qualsevol aclariment, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

    Article complet


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes