• Alumnes de Nou Barris preparen textos per a la Viquipèdia

    L’activitat, batejada com a #ViquiAulaCat, és una iniciativa del Consorci per a la Normalització Lingüística, amb el suport de l’Amical Wikimedia. Els escrits s’han preparat a l’aula per ser publicats l’11 de desembre
    Alumnes de Nou Barris preparen textos per a la Viquipèdia

    núria6
    Alumnes d’un Bàsic 3 i d’un Intermedi 2 de la Delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona participen a la #ViquiAulaCat, un projecte del CPNL amb la col·laboració de l’Amical Wikimèdia. Aquesta organització independent sense ànim de lucre promou la Viquipèdia, els seus projectes germans i el coneixement lliure en català i sobre la cultura catalana a dins i fora de la xarxa.

    A les aules, els alumnes van fer pluja d’idees de festes de què es podria parlar, van mirar si eren a la Viquipèdia, van buscar informació i posteriorment van escriure els textos. A més, els van aprofitar per fer-ne una comprensió lectora.

    En total, s’han fet quatre textos. Dos d’ells es convertiran en entrades noves en català: la Minga (festa de Xile) i la Festa de la Vecchia (Nord d’Itàlia). Els altres dos textos són ampliacions d’entrades que eren molt breus en català: el Dia de Morts a Mèxic i el Dragobete, una festa de Romania.

    El fet de planificar un text, d’escriure’l, de revisar-lo i finalment publicar-lo a la xarxa, concretament a la Viquipèdia, converteix el fet d’escriure en una activitat plena de sentit. A més, la majoria de textos aportaran nova informació sobre el territori, per tant, entre tots participarem del projecte comú d’informar en català, o en altres llengües si el tra

    dueixen, sobre el nostre territori. L’activitat a l’aula s’ha dut a terme de manera col·laborativa i ha engrescat molt l’alumnat.

    L’entrada dels textos del CNL de Barcelona es farà l’11 de desembre d’11 a 13 h a l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura. El mateix dia i a la mateixa hora alumnes de tot el CPNL també faran l’entrada dels seus textos, moment que es difondrà a les xarxes amb l’etiqueta #ViquiAulaCat. L’activitat d’enguany pretén ser l’espurna per incorporar aquesta activitat en molts cursos del Consorci a partir de l’any vinent.

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes