Arxiu per gener, 2016

  • Manresa 1724 a El Club del joc de gener

    Nasi Muncunill ens presentarà el seu jocECJ Manresa 1724

    índexNasi Muncunill, director del CAE (CAE, formació i serveis socioculturals) una entitat sense ànim de lucre declarada d’utilitat pública que treballa per la promoció de l’educació en el lleure i la dinamització sociocultural, vindrà a llibreria La font de mimir per presentar el seu últim joc de taula: Manresa 1724.

    El joc pren com a punt de partida la destrucció de bona part de Manresa durant la Guerra de Successió, els quatre principals estaments de la ciutat es posen a  treballar   per    reconstruir-la:  els   burgesos  i   comerciants construeixen  un   nou  palau  que   acollirà  l’ajuntament  un cop enderrocats  els  antics palaus afectats per l’incendi de 1713; els menestrals i pagesos reconstrueixen les cases cremades de bona part de la ciutat; els canonges refan els retaules de l’interior de la Seu perquè  els  antics van  ser cremats i  els  militars borbònics reforcen l’ocupació  de  la ciutat  fortificant  una caserna al Puig Mercadal. Cal reconstruir la ciutat cremada!

     Lloc: Llibreria La font de mimir (Costa i Cuxart, núm. 5)

    Dia: dimecres, 27 de gener

    Hora: de 18.30 a 20.00 h

    Activitat gratuïta

    Us hi esperem!

    Article complet

  • xerrada Any Nou Xinès

    xerrada ANY NOU XINÈSFELIÇ ANY DEL MICO!

    Xerrada per conèixer tot el que vols saber de la celebració de l’Any Nou Xinès: els signes del zodíac, la simbologia dels animals de l’horòscop, com és la celebració, quin és el menjar típic…
    Dimarts 2 de febrer a les 17 h
    Lloc: Espai Avinyó, sala polivalent (carrer d’Avinyó, 52)
    Places limitades. Cal fer inscripció prèvia.
    Recordeu que:

    • Totes les activitats són gratuïtes.
    • Els alumnes hi poden portar fins a 2 acompanyants externs al Centre (parella, familiars, amics…)
    • Les inscripcions s’han de fer a través de les delegacions, dels professors o al telèfon 902075060.

    Finalment, en el següent enllaç podreu consultar el calendari amb la resta d’activitats programades per als propers mesos.

    Per a més informació o per a qualsevol aclariment, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.

    Article complet

  • activitat Carnaval 2016

    carnavalS’acosta el Carnaval, dies de gresca i xerinola, i per celebrar-ho volem convidar-vos a omplir l’Instagram amb fotografies dels vostres grups mentre celebreu aquesta festa.

    Us proposem que seguiu les consignes que el rei Carnestoltes ens ha fet arribar. Convideu els alumnes a venir disfressats a classe segons cada consigna.

    Feu-vos una fotografia de grup i pengeu-la a l’Instagram. A més d’adjuntar-hi un comentari, heu de mencionar el @CNLBarcelona i incloure-hi les etiquetes #CNLBarcelona i #CarnavalBCN. Si no hi ha cap alumne que tingui compte a Instagram, podeu enviar-nos la fotografia i nosaltres la publicarem al compte del CNL de Barcelona.

    Article complet

  • Alta satisfacció dels alumnes del CPNL

    Durant els cursos 2013-2014 i 2014-2015 es van fer 1.549 enquestes a alumnes de diversos centres de normalització lingüística per valorar la seva satisfacció respecte als cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística.

    Els índexs de satisfacció són molt alts, tant pel que fa a les expectatives d’aprenentatge (8,7 punts sobre 10) com sobre la valoració global del curs (9,4 punts). Cal valorar especialment l’índex de satisfacció dels alumnes sobre el professorat, pràcticament ratllant l’excel·lència (9,6 punts sobre 10). Els resultats són igualment positius, independentment del nivell d’aprenentatge on s’hagin inscrit els alumnes.

    De forma coherent amb aquest alt nivell de satisfacció, el 75% dels alumnes no canviarien res del curs al qual s’han inscrit. Això significa que un 25% que sí que canviaria alguna cosa: una part important d’ells voldrien fer més hores o desitjarien parlar més.

    Pel que fa a les activitats complementàries al curs, el grau de participació dels alumnes en aquestes activitats és relativament limitat, tot i que hi ha força diferències per agrupació de nivell.

    El grau de continuïtat declarat dels alumnes és força alt, ja que un 69,7% dels alumnes enquestats afirma que continuarien durant el proper curs. Cal tenir en compte, però, que l’enquesta es va administrar cap a finals del curs i, per tant, ja no hi havia els alumnes que ja havien deixat d’anar-hi.

    Valoració d’enquestes de satisfacció. Anys 2014-2015

    Article complet

  • Ja és oberta la inscripció als cursos a distància quadrimestrals amb Parla.cat

    La inscripció als cursos de català a distància quadrimestrals, amb Parla.cat, dels nivells intermedi (I1, I2, I3) i suficiència (S1, S2, S3) és oberta pels cursos que començaran al febrer i acabaran al juny

    Ja és oberta la inscripció als cursos a distància quadrimestrals amb Parla.cat

    Aquests cursos requereixen una dedicació setmanal de 3/4 hores de treball a casa. L’alumne té un tutor que li fa el seguiment de l’aprenentatge

    Les característiques dels cursos modulars trimestrals que ofereix el CNL de Barcelona a través del seu Servei d’Autoaprenentatge i Formació a Distància, són les següents:

    Nivells: I1, I2, I3, S1, S2 i S3

    Durada: 4 mesos cada nivell (setembre-gener, febrer-juny)

    Dedicació setmanal: 3/4 hores de treball a casa.

    Requisits: Ordinador i connexió a Internet (si no se’n té, es pot utilitzar el Centre Obert del SAFD).  Es recomana tenir un ordinador de 512 MB de memòria RAM, un monitor de 17″ com a mínim, configurat per a una resolució mínima de 1024 x 768, línia ADSL d’1 Mb com a mínim de velocitat, altaveus o auriculars. El curs funciona amb Microsoft Explorer 6.0 o superior, amb Mozilla Firefox i Opera. Cal el connector d’Adobe Flash Player 9.0 i l’Adobe Acrobat Reader.

    Metodologia: El curs és 100% en línia. L’alumne/a ha de fer les activitats del Parla.cat i presentar al tutor les tasques de cada unitat. El tutor corregeix, comenta i puntua aquestes tasques.

    Avaluació: L’avaluació del curs es fa tenint en compte la nota del curs, que s’obté de l’avaluació de les tasques presentades, i un examen final en els nivells I3 i S3.

    Tutor/a: Durant el curs, l’alumne/a té un tutor/a que li fa el seguiment de l’aprenentatge i amb qui es pot posar en contacte sempre que ho necessiti dins de l’horari de tutories.

    Certificat: Només s’expedeix certificat homologat en superar l’examen dels nivells I3 i S3.

    • Els exàmens són sempre presencials i les dates dels exàmens estan marcades des de l’inici del curs.

    Servei d’Autoaprenentatge i Formació a Distància (SAFD) del CNL de Barcelona

    Enllaços relacionats

    Article complet

  • TROBADA AMB L’ESCRIPTORA CARE SANTOS

    trobada amb care santosParlarem amb l’autora de les novel·les Habitacions tancades, L’aire que respires, Desig de xocolata o Diamant blau

    Dijous 4 de febrer a les 17.30 h
    Punt de trobada: Espai Avinyó, sala polivalent (carrer d’Avinyó, 52)

    Places limitades. Cal fer inscripció prèvia.

    • Totes les activitats són gratuïtes.
    • Els alumnes hi poden portar fins a 2 acompanyants externs al Centre (parella, familiars, amics…)
    • Les inscripcions s’han de fer a través de les delegacions, dels professors o al telèfon 902075060.

    Finalment, en el següent enllaç podreu consultar el calendari amb la resta d’activitats programades per als propers mesos.

    Per a més informació o per a qualsevol aclariment, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.

    Article complet

  • Àmplia oferta de sessions d’aspectes gramaticals a Nou Barris

    Àmplia oferta de sessions d’aspectes gramaticals a Nou Barris

    dibuixÀmplia oferta de sessions d'aspectes gramaticals a Nou Barris Si vols aprendre a accentuar bé, si has de repassar relatius, si vols millorar l’ús dels verbs o bé t’agradaria dominar els pronoms febles, apunta’t a les sessions d’aspectes gramaticals que es faran a la delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona durant els mesos de febrer març i abril.

    Article complet

  • “De cap a cap”, nou curs de català en línia per a infants

     “De cap a cap”, nou curs de català en línia per a infants d’arreu del món

    El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, juntament amb la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, han impulsat el curs en línia “De cap a cap”, adreçat sobretot a infants de famílies catalanes que viuen a l’exterior. L’objectiu del curs és que els fills d’aquestes famílies puguin aprendre català d’una manera fàcil, àgil i divertida, i amb materials especialment concebuts per a la seva edat.
    El curs parteix d’una guia didàctica que la Secretaria d’Afers Exteriors va elaborar en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament i que ofereix al seu web. La Direcció General de Política Lingüística ha dut a terme el procés d’adaptació d’aquests continguts estàtics pensats per ser impresos a un format interactiu i multimèdia i els ha integrat a la plataforma Aula mestra de la plataforma d’aprenentatge Parla.cat , de manera que el curs esdevé obert, fàcil de seguir i amb un disseny atractiu, i permet posar en contacte infants d’entre 4 i 9 anys de diferents llocs del món mentre practiquen de manera lúdica el català.

    Article complet

  • Bafarades, nou cicle de tallers i xerrades sobre el còmic

    En el marc de la campanya Uaaaaaaau… Iuhu, pataplaf! Còmic en català, la delegació de Ciutat Vella del CNL de Barcelona ofereix un cicle de tallers i xerrades al voltant del còmic sota el títol Bafarades, amb la voluntat d’acostar el novè art als alumnes i al públic en general.

    Bafarades, nou cicle de tallers i xerrades sobre el còmic

    El cicle començarà amb la xerrada “Història del còmic”, el proper 28 de gener, a les 18.30 h.
    Bafarades consta de sis sessions gratuïtes mensuals que ofereixen una visió panoràmica del còmic tenint en compte diferents aspectes que el configuren, com ara l’ús de la llengua, el disseny del personatge i la tira còmica, entre d’altres.

    El cicle de sessions compta amb la participació d’experts en el còmic de diferents branques (escriptors, empresaris, il·lustradors i professors), com ara Mercè Solé, cocomissària de l’exposició Vinyetes: història del còmic en català, que inaugurarà el cicle amb la sessió titulada “Història del còmic”, una visió retrospectiva de la història del còmic en català.

    Aquesta iniciativa inclou la col·laboració de Continuarà Còmics, establiment adherit a la campanya, que tanca Bafarades amb una visita guiada. També comptem amb l’Escola Joso, que acull un taller per aprendre a dissenyar una tira còmica, a càrrec del professor de l’escola i il·lustrador, Oriol Garcia Quera.

    Per assistir a les sessions cal inscriure’s prèviament a través del telèfon 934 127 224 o de qualsevol delegació del CNL de Barcelona.

    Lloc i horari: CNL de Barcelona – Delegació de Ciutat Vella Espai Avinyó -Llengua i Cultura (c. Carabassa, 15 / c. Avinyó, 52), de 18.30 a 20 h.*

    *Excepcionalment la sessió 5 es farà a l’Escola Joso (c. Entença, 163)

    Article complet

  • NOVETAT! pròximes activitats

    homenatge a Ovidi MontllorHOMENATGE A OVIDI MONTLLOR
    Carles Jordà, professor del CNL de Barcelona, interpretarà i recitarà poemes de l’Ovidi Montllor.
    Dimarts 26 de gener a les 19 h
    Lloc: Espai Avinyó (carrer Avinyó, 52), sala polivalent
    Places limitades. Cal fer inscripció prèvia.

    taller de punt de mitjaTALLER DE PUNT DE MITJA
    Sessió d’introducció al punt de mitja per aprendre els punts bàsics per fer una bufanda.
    Dijous 28 de gener a les 10.30 h
    Lloc: Espai Avinyó (carrer Avinyó, 52), sala polivalent
    Places limitades. Cal fer inscripció prèvia.
    És necessari portar llana i unes agulles del número corresponent.

    Recordeu que:

    • Totes les activitats són gratuïtes.
    • Els alumnes hi poden portar fins a 2 acompanyants externs al Centre (parella, familiars, amics…)
    • Les inscripcions s’han de fer a través de les delegacions, dels professors o al telèfon 902075060.

    Finalment, en el següent enllaç podreu consultar el calendari amb la resta d’activitats programades per als propers mesos. Durant aquests dies l’anirem actualitzant amb noves activitats.

    Article complet


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes