Arxiu per març, 2016

  • Subvencions per fomentar l’ús del català

    La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura impulsa subvencions a iniciatives d’empreses que incorporin el català en productes tecnològics i en la traducció d’obres no literàries. Aquesta línia de subvencions és extensible al doblatge i a la subtitulació de cinema en català i als projectes d’entitats que fomentin l’ús d’aquesta llengua

    Empreses

    La línia de subvencions per a empreses té dues modalitats. Una per a la incorporació del català en productes i serveis tecnològics adreçats a usuaris finals, com ara aplicacions per a dispositius mòbils, videojocs, programari, etc.; i una altra per a la traducció al català d’obres no literàries. L’any 2015, a través d’aquesta subvenció, es va donar suport a 39 projectes, 24 de l’àmbit tecnològic i 15 traduccions al català d’obres no literàries.

    Cinema

    Les subvencions  per al doblatge i la subtitulació en català de llargmetratges d’estrena en sales s’adrecen a empreses de distribució cinematogràfica que facin el doblatge o la subtitulació en català de llargmetratges en versió original en llengua no oficial a Catalunya i de qualsevol procedència. L’any 2015, a través d’aquesta convocatòria, es va donar suport a 55 llargmetratges de 21 distribuïdores de cinema.

    Entitats

    Les subvencions destinades a entitats sense ànim de lucre per promoure l’ús de català, prioritzen actuacions en els àmbits laboral i empresarial, la joventut i el lleure, accions que afavoreixin actituds positives en relació amb la llengua catalana i accions que facilitin la interacció lingüística.

    L’any 2015, a través d’aquesta línia, es va donar suport a 70 projectes procedents d’àmbits com ara organitzacions empresarials i sindicals, col·legis professionals, noves tecnologies, integració social, joves i lleure, cultura i llengua.

    Accediu a les bases de la subvenció.

    Article complet

  • Viu la poesia al CNL de Barcelona!

    Espai Avinyó-Llengua i Cultura (Carrer Avinyó, 52)
    Barcelona
    La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia, una diada que convida a tothom a reflexionar sobre el poder del llenguatge poètic i la promoció de les capacitats creadores de les persones, des de la diversitat cultural i lingüística.

    Per celebrar-ho, el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona ha preparat pels dies 16 i 17 de març una festa de la paraula i les lletres amb tota una sèrie d’iniciatives, presencials i també a la xarxa, per fomentar l’ensenyament de la poesia entre tot l’alumnat del centre. Podeu consultar el programa d’activitats en aquest enllaç.

    Algunes de les activitats que es faran inclouen lectures en veu alta, cal·ligrames, música, recitals, fotografia, tallers, i molt més. A més, també s’ha organitzat una ruta poètica perquè els grups classe puguin anar a llocs del centre de la ciutat estretament vinculats amb la poesia i recitar un poema al carrer. Us deixem l’enllaç on podeu veure la ruta poètica perquè us animeu a fer-la no només amb els companys d’aula, sinó també amb amics o familiars.

    Anima’t a participar-hi!

    Enllaços relacionats
     

    Resultat d'imatges de dia mundial de la poesiaViu la poesia al CNL de Barcelona!

    Article complet

  • La radionovel·la.cat

    la radionovel·la.catUs agrada que us llegeixin una història?

    Una de les millor maneres d’aprendre una llengua és sentint-la. Amb la radionovel·la.cat us volem convidar a endinsar-vos en un món d’històries, en el món de la ficció i només haureu d’escoltar. De la mà d’una lectora, anirem entrant en diferent mons, en el silenci de la llibreria La font de mimir i acompanyats dels nostres assistents.

    Un petit relax per als matins de divendres, a punt per començar el cap de setmana amb la literatura.

    La radionovel·la.cat

    cada divendres, de 12.00 a 13.00h

    a la llibreria La font de mimir

    Us hi esperem!

    Article complet

  • L’Optimot entra de ple als dispositius mòbils

    Optimot, consultes lingüístiques

    El cercador de dubtes lingüístics Optimot ja és responsiu i s’adapta a qualsevol dispositiu, mòbil o fix (ordinador personal, tauleta o telèfon intel·ligent).

    L’Optimot és un servei de la Direcció General de Política Lingüística destinat a afavorir la comunicació de qualitat en català. Els usuaris hi poden resoldre consultes lingüístiques de manera autònoma. Del 2011 al 2015, les consultes al cercador han assolit els 50 milions i superen els 12 milions de cerques anuals.

    Al cercador es poden consultar diccionaris, models de documents, dubtes ortogràfics, noms de lloc… Si el cercador no resol un dubte, disposa del servei d’atenció personalitzada (SAP), amb 10.068 usuaris inscrits, que l’any 2015 ha rebut 4.888 consultes. D’aquest usuaris, el 38% són particulars, el 34% són empreses i professionals autònoms, el 24% pertanyen a l’Administració i el 4% són usuaris no registrats.

    El grau de satisfacció que els usuaris del SAP demostren a les enquestes és molt elevat: un 4,8 sobre 5.
    L’Optimot, un servei popular i útil, és ara més àgil i de fàcil accés: qualitat lingüística per a tothom en qualsevol lloc i qualsevol moment.

    http://gencat.cat/optimot

    Article complet


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes