• El CPNL participa a la 34 edició de la Setmana del Llibre en Català

    El dia 5 de setembre, de 17 a 20.30 h, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) participarà a la 34a Setmana del Llibre en Català, que tindrà lloc a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona del 2 a l’11 de setembre

    índex2

     

    El CPNL participa a la 34 edició de la Setmana del Llibre en Català

    Espai del CPNL a la Setmana del Llibre en Català 2014.

    El Consorci per a la Normalització Lingüística oferirà diverses activitats com ara tertúlies literàries, converses amb autors i un sorteig de llibres, entre altres.

    La Setmana del Llibre en Català, organitzada per l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, és una mostra que permet reconèixer la tasca de les editorials que publiquen en el nostre idioma, de les llibreries actives i de les revistes que ofereixen al lector els seus exemplars en català. La mostra facilita el retrobament dels fons editorials existents, presenta novetats i ofereix serveis de localització de llibres i eines per a fomentar la lectura. Les biblioteques públiques també hi són presents com a veritables motors de la dinamització i l’accés a la cultura.

    Activitats del CPNL a la Setmana del Llibre en Català

    ► Dijous, 5 de setembre de 2016

    17.00 – 17.10 h
    Presentació de l’espai del CPNL i de les activitats previstes

    17.10 – 18.00 h
    Tast de parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua (VxL)
    A càrrec de participants en el VxL de diversos centres de normalització lingüística (CNL) del CPNL. Aprenents i voluntaris en actiu compartiran el seu temps (10 min.) amb els visitants de la Setmana que vulguin saber com funciona aquest programa de conversa en català.

    Durant l’activitat:

    • S’entrevistaran voluntaris, aprenents o persones del públic que han fet el Tast.
    • Autors presents a la Setmana passaran per l’estand del CPNL i donaran la seva opinió sobre la importància de conèixer la llengua per apropar-se a la cultura i la societat catalanes.

    17.10 – 20.15 h
    Quin llibre en català t’ha agradat?
    Els visitants a l’espai del CPNL podran enganxar en un plafó una nota adhesiva amb el seu nom i cognom i el llibre en català que més els ha agradat. Les persones que participin a l’activitat, i ho vulguin, entraran en un sorteig d’un lot de llibre i revistes en català que es farà a les 20.15 h.

    18.00 – 18.50 h

    Tertúlia literària sobre el llibre On vas Irina?
    Rosa Maria Pascual, voluntària per la llengua del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, parlarà de la seva novel·la On vas, Irina? (Gregal, 2014), que va escriure fa un parell d’anys i que és fruit de l’experiència d’haver acollit a casa seva, durant els estius, nens i nenes d’Ucraïna. Va voler conèixer de primera mà el país i veure de més a prop què passava allà. És per això que va emprendre un viatge, no turístic, on va visitar escoles, hospitals…

    Agnieszka Szczepa

    niak, voluntària polonesa del VxL que va viure les conseqüències de l’accident nuclear, ens explicarà la seva vivència.

    18.50 – 19.00 h
    Intervenció institucional

    19.00 – 19.30 h
    Conversa amb Núria Martí sobre lectura fàcil i sobre la seva obra
    Núria Martí visitarà l’espai del Consorci per a la Normalització Lingüística per parlar de la seva obra i del procés de creació literària.

    19.30 – 20.15 h
    Llegim autors catalans a l’aula i escriptors del Consorci
    Diverses persones explicaran la presència de la literatura al Consorci per a la

    Normalització Lingüística, a les aules, a les activitats que organitzen els centres de normalització lingüística i també el vincle entre l’escriptura i els tècnics del Consorci.

    20.15 h
    Quin llibre en català t’ha agradat?
    Sorteig d’un lot de llibres i revistes entre els persones que han deixat un post-it en un plafó amb el llibre en català que més els ha agradat i han emplenat la butlleta de participació.
    Consorci per a la Normalització Lingüística

    Enllaços relacionats

    Save

    Save

    Save

    Print Friendly, PDF & Email

Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes