La delegació de Nou Barris presenta l’última obra d’Antoni Munné-Jordà a Barcelona
L’acte va tenir lloc a la Biblioteca de Nou Barris en una setmana especialment cultural per al districte ja que l’endemà s’hi va celebrar la Nit de Santa Llúcia
La presentació va constar de dues parts, una primera en què el poeta Miquel-Lluís Muntané va analitzar el llibre i una altra en què l’autor va explicar la seva experiència en escriure’l. “És clar que no llegiràs un dietari si no t’interessa l’autor, però en el cas d’Ell i l’altre hi ha el retrat d’un moment de despertar social encaixat amb la sortida al món d’un adolescent, narrats amb una destresa excepcional” va explicar Muntané. Ell i l’altre descriu com la societat catalana de finals dels seixanta observava meravellada, talment com un germà petit ho fa del germà gran, la influència del maig del 68, l’alliberament sexual, el salt qualitatiu del rol femení, el moviment pacifista resultant de la guerra del Vietnam i la bomba atòmica, la decepció del comunisme amb la primavera de Praga… Tot reflectit al voltant de les reflexions de Munné-Jordà.
Munné-Jordà versus Munné-Jordà
“L’any 78 tenia 30 anys i vaig pensar que ja havia plegat d’escriure, és per això que vaig relatar un diari dient que ja no escrivia”, explicava amb ironia l’autor. Força més tard, el 2009, va voler fer una novel·la però va trobar-se els escrits d’aquest dietari. “Vaig començar a passar-los a l’ordinador i vaig adonar-me que no m’identificava amb aquell noiet de 30 anys”. A partir d’aquí comença Ell i l’altre en un diàleg entre l’escriptor jove i el madur.
L’esdeveniment va tenir molt bona acollida i la sessió va acabar a tall de conversa informal, malgrat el nombre elevat d’assistents.
Cap comentari
Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.