Arxiu per gener, 2018

  • ‘Cinecat’: gaudeix del cinema en català!

    “Cinecat” és una aplicació gratuïta per consultar les pel·lícules en versió original catalana, doblades al català o versions originals subtitulades en català.

    A través de l’app podràs:

    • Consultar on es projecten les pel·lícules de la cartellera en català.
    • Cercar cinemes dins d’una comarca o veure tota la llista de pel·lícules de la base de dades.
    • Consultar la relació dels cicles de cinema programats en català.
    • Fer diferents cerques segons la informació necessitis: per dates, cinemes, director, títol de la pel·lícula, etc.

    “Cinecat” està disponible en Android i obté la informació de la Direcció General de Política Lingüística (Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya).

    Article complet

  • Alumnes de cursos bàsics de la delegació de Nou Barris Visiten el Parlament

    Durant l’activitat, els assistents han pogut conèixer més a fons la història de la institució parlamentària  i també com s’organitza la política catalana, des de qui pot votar fins a qui escull el president de la Generalitat de Catalunya. Gràcies a la visita guiada, els estudiants han fet preguntes per resoldre dubtes i passejar pels amplis passadissos d’aquest emblemàtic edifici.

    Aquesta activitat és complementària als cursos i permet practicar la llengua en una situació real que apropa els assistents al coneixement de la societat catalana: entra en un dels objectius fonamentals del Consorci per a la Normalització Lingüística de donar a conèixer la llengua i la cultura del país.

    Article complet

  • Promocions en les visites guiades al Palau de la Música

    Promocions en les visites guiades al Palau de la Música

    La Fundació Privada Orfeó Català-Palau de la Música Catalana ofereix als alumnes del CPNL i als participants en el programa Voluntariat per la llengua (VxL) diversos avantatges.

    El Consorci per a la Normalització Lingüística i el Patronat de la Fun­dació Privada Orfeó Català-Palau de la Música Catalana han signat una addenda al conveni de col·laboració que es va signar l’any 2016. Aquest conveni té com a ob­jectiu la realització d’activitats de foment cultural adreçades a di­versos col·lectius del Consorci per a la Normalització Lingüística.

    Aquesta col·laboració consolida la voluntat de les dues institucions de treballar conjuntament i en xarxa per fomentar l’ús social del català com a eina de convivència i difon­dre la llengua, el patrimoni i la cul­tura catalanes entre tota la població.

    La Fundació Privada Orfeó Català-Palau de la Música Catalana ofereix als alumnes del CPNL i als participants en el programa Voluntariat per la llengua (VxL), aquest avantatge:

    Promoció 2×1 en les visites guiades

    Per gaudir d’aquesta promoció, cal comprar les entrades per Internet o a les taquilles del Palau de la Música Catalana.

    Article complet

  • Acte de lliurament de premis del concurs I tu, jugues en català?

    Dimecres, 31 de gener de 2018 a les 19:00

    Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra (carrer del Segre, 22-32)
    Barcelona

    El proper dimecres, 31 de gener, a les 19 hores, es farà l’acte de lliurament de premis del II concurs fotogràfic a Instagram ‘I tu, jugues en català?‘ que el CPNL va organitzar de l’1 al 15 de novembre. L’acte comptarà amb l’assistència d’Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL.

    També aprofitarem per conèixer un nou joc en català, el Quincantxo.

    Si ens vols acompanyar, t’agrairem que confirmis l’assistència a projeccio@cpnl.cat.

    T’hi esperem!

    Enllaços relacionats
    Acte de lliurament de premis del concurs I tu, jugues en català?

     

    Article complet

  • L’Any Fabra llança el web AnyPompeuFabra.cat i el twitter @AnyFabra

    Web Any Fabra

    L’Any Fabra ha iniciat el seu recorregut amb l’obertura del web de la commemoració AnyPompeuFabra.cat i el compte de twitter @anyfabra, que en poc temps ha acumulat més de 500 seguidors. El web vol ser una finestra a través de la qual s’exposaran totes les activitats organitzades i inclou un formulari perquè totes les institucions i entitats que n’organitzin les puguin incorporar i participin de la difusió conjunta de la commemoració. Igualment, hi ha un espai de recursos  i informació d’actualitat. 

    Un dels aspectes més singulars del web és el Mapafabra, que té la voluntat de geolocalitzar tots els llocs, espais públics i infraestructures dedicades a Fabra que hi ha arreu dels territoris de parla catalana. Tots els ajuntaments poden fer-hi les seves aportacions i, també, els ciutadans, mitjançant un formulari en què es pot trametre la denominació exacta del lloc amb fotografies, coordenades, etc. 

    Any Pompeu Fabra

    Article complet

  • Properes activitats a l’Ateneu la Bòbila de Porta

    Xerrada “Remunicipalitzem l’Aigua a Barcelona.
    Data: El 26 de Gener a les 19h
    Lloc: Ateneu la Bòbila de Porta.
    Organitza: Associació de Veïns i Veïnes, Campanya Remunicipalitzem l’Aigua i Ateneu la Bòbila de Porta

    Taller de Rakú a l’hort de Can Valent.
    Data: El 27 de Gener de 10 a 14h.
    Lloc: Hort comunitari “Can Valent”
    Organitza: Can Valent i Assemblea d’Aturades i Aturats

    Article complet

  • El comerç de Catalunya, compromès amb el foment del català

    Més de 400 establiments col·laboren en el programa I tu, jugues en català?

    comerç de Catalunya

    El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) treballa per fomentar l’ús de la llengua catalana en tots els àmbits i, especialment, ho fa en xarxa amb el camp socioeconòmic, que és un dels sectors de la societat que estableix més relacions comunicatives en el dia a dia.
    El teixit comercial és un col·lectiu clau a l’hora d’oferir conversa en català a les persones acabades d’arribar o que no tenen prou fluïdesa en la comunicació. Les converses breus que es generen de manera espontània als establiments permeten practicar les estructures bàsiques i el vocabulari específic del comerç.
    El Consorci aprofita aquest recurs i l’integra en les actuacions d’aprenentatge i foment de l’ús de la llengua, a través dels 22 centres de normalització lingüística distribuïts per tot el territori des d’on es coordinen programes com el Voluntariat per la llengua o I tu, jugues en català?

    Article complet


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes