• Voluntariat per la llengua: 15 anys i més de 125.000 parelles lingüístiques

    El Voluntariat per la llengua (VxL) compleix enguany 15 anys amb més de 125.000 parelles lingüístiques formades des del 2003. Les dades del 2017, a més, han confirmat l’èxit del programa i la seva capacitat per assolir fites importants tant a nivell quantitatiu com qualitatiu.

    Per novè any consecutiu, el VxL va superar les 10.000 parelles lingüístiques, amb 10.015 parelles formades només durant el 2017. Hi va haver 6.185 nous inscrits: 4.277 aprenents i 1.908 voluntaris.

    El nombre de nous aprenents va superar el del 2016, fet que demostra tant l’augment de l’interès per part de persones que volen practicar el català per poder-lo fer servir, com la idoneïtat del programa.

    Respecte al 2016, es va triplicar el nombre de persones que van fer el pas d’aprenentes a voluntàries del VxL: 118 persones que ja havien assolit un nivell òptim de destresa i fluïdesa en llengua catalana van decidir continuar formant part del programa com a voluntàries per ajudar nous aprenents.

    Amb l’ànim de poder arribar també a persones que, per qualsevol motiu, no podien fer les trobades amb la parella lingüística de manera presencial, l’any 2017 es va posar en marxa la modalitat virtual. D’aquesta manera, no només s’han pogut incorporar al programa participants que viuen a l’estranger sinó que també s’ha propiciat que hi hagi més joves implicats en el VxL. Pel que fa a Catalunya, el programa ja arriba a més de 200 poblacions de tot el territori.

    El VxL, després de tres lustres, continua evolucionant per assolir els seus objectius de la millor manera possible, no només en l’àmbit de l’aprenentatge oral de la llengua i del foment de l’ús, sinó també en el de la cohesió social. Per això, és també molt important la complicitat de més de 4.000 establiments i entitats, gràcies als quals el programa arriba cada cop més a col·lectius específics dins de les empreses, els hospitals, els centres penitenciaris, els centres esportius o els espais que atenen persones amb malalties o discapacitat mental lleu.

    Print Friendly, PDF & Email

Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes