• 28 de maig, Dia Internacional del Joc!

    Jugar és una activitat universal, s’ha jugat, es juga i es jugarà a totes les edats i en qualsevol cultura del món. Jugar ens permet ser espontanis, podem aprendre fent, experimentem en el marge d’error, estimula les nostres emocions, ens permet interrelacionar-nos i moltíssims beneficis més que hem de tenir sempre presents.

    Jugar també és una actitud existencial, una manera particular d’abordar la vida, una manera d’utilitzar la nostra ment, un hivernacle en el qual es combinen pensament, llenguatge i fantasia.

    I  jugar és un dret.

    Sí, un dret.

    L’article 31 de la Convenció sobre els Drets de l’Infant així s’expressa “el dret de l’infant al descans i a l’esplai, al joc i a les activitats recreatives pròpies de la seva edat i a participar lliurement en la vida cultural i en les arts“. La iniciativa del Dia Internacional del joc va néixer des de l’Associació Internacional de Ludoteques (ITLA) el 1999. La Fundadora d’aquest dia és la Dra. Freda Kim, des de fa ja 18 anys, aquest és un dia que es celebra en 40 països al voltant del món i cada vegada se sumen més. A més és el 28 de maig perquè aquest dia es va constituir formalment amb acta constitutiva la ITLA, el que fa que la festa tingui antecedents i història.

    El joc és una activitat fonamental en la vida per a qualsevol persona, ens dóna beneficis a totes les edats i ens ajuda a fer que el nostre creixement sigui més equilibrat. I per tots aquests motius celebrem el dia 28 de Maig el DIA DEL JOC. Un dia en el qual JUGAREM, ens divertirem, aprendrem i deixarem volar la nostra imaginació.

    Voleu jugar amb nosaltres?

    – Passeu per l’entrada a les aules de la Delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona i trobareu un Tres en ratlla gegant a punt per la partida

    – Visiteu-nos cada dia (o al compte de Twitter @auroracupane) durant aquesta setmana i trobareu un repte per resoldre!

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes