• Termes del coronavirus

    Resultat d'imatges per a covid19L’arribada de la pandèmia del coronavirus (COVID-19) ha fet que molts ens haguem hagut de familiaritzar amb un lèxic especialitzat de l’àmbit sanitari. Segurament, abans d’aquesta crisi, poc sabíem què volia dir hipòxia , EPI o anòsmia .

    El TERMCAT publica en línia i actualitza permanentment el diccionari Termes del coronavirus, que en aquests moments aplega prop de setanta termes relacionats amb el brot epidèmic de COVID-19 i el coronavirus responsable de la malaltia.

    Les dades que ofereix el diccionari en línia s’han adaptat a partir de productes terminològics elaborats prèviament pel TERMCAT en col·laboració amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i a partir de fitxes de recerca puntual que s’han actualitzat amb la col·laboració de la Societat Catalana del Diccionari Enciclopèdic de Medicina (SOCDEMCAT).

    Es tracta d’un producte obert, que es va ampliant d’acord amb l’evolució de l’epidèmia i l’actualitat informativa sobre aquest fet, gràcies a la cooperació amb els serveis lingüístics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (ésAdir) i d’acord amb les consultes que es van rebent sobre aquest tema.

    Per a més informació sobre els termes relacionats amb la pandèmia, consulteu també aquest apunt.

    Print Friendly, PDF & Email

Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes