• La lletra B

    Resultat d'imatges per a letra B

    1) És important que ressaltem la rellevància que té la lletra “B” en aquests cinc exercicis de català. Per exemple, BALSARENY, un poblat prop de Manresa, pertanyent a BARCELONA. A Balsareny va néixer Pere Casaldàliga, que més tard seria un missioner claretià. Triarà al Brasil per a viure amb el poble més pobre i també lluitar per a millorar la vida de la gent humil.

    2) És recomanable que prenguem el vol Barcelona/Belo Horizonte. A partir d’aquí podem fer turisme i conèixer almenys quinze ciutats amb arquitectura i música BARROCA.

    3) Cal que anem a la província de BAHIA, on es pot degustar la millor cuina del BRASIL i on va néixer un ritme ja antic, però encara vigent, el BAIÃO. Aquí també va sorgir el moviment musical anomenat Tropicalismo, tenint a María BETHANIA, com una de les seves dives. En aquesta província, Michael Jackson va organitzar la més gran BATUCADA de la seva vida.

    4) Val la pena que coneguem, la ciutat de Río de Janeiro. Ja més al sud, La BAÍA de Guanabara, per a cantar, ballar, i parlar, parlar i parlar amb la gent de l’etern carnestoltes. La Baía de Guanabara té moltes platges i aquí coneixerem el lloc on van compondre la cançó “Garota de Ipanema” , la més coneguda del moviment musical anomenat BOSSA NOVA.

    5) És aconsellable que sapiguem que moltes de les cançons BRASILERES van néixer de la gent HUMIL, dels més pobres, els qui van trobar en el BATUQUE una esperança per a viure. I serveixen per a homenatjar aquest català de BALSARENY que va lliurar la seva vida per a salvar els menys rics. Que visqui el teòleg i poeta. Balsareny, Barcelona, Belo Horizonte, Barroc, Badia i Baía, Bossa nova, Batuque, Bellesa, Benedicció.

    Text: Luiz Carlos Neves

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes