• El Voluntariat per la llengua forma noves parelles lingüístiques en un acte celebrat a Nou Barris

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Vint voluntaris i vint aprenents es van trobar per primer cop dimarts passat, 22 de setembre, en un nou acte de presentació de parelles lingüístiques que es va celebrar al Centre Cívic Torre Llobeta de Nou Barris. Aquest equipament cultural del districte va ser escollit amb motiu de la II Festa del tebeo i del llibre il·lustrat que s’hi organitza fins al 5 d’octubre i en què es pot veure Vinyetes: història del còmic en català, exposició creada pel Centre de Normalització Lingüística de Barcelona dins la campanya Uaaaaaaau… iuhu, pataplaf! Còmic en català.

    Després d’una breu introducció i d’una explicació sobre el funcionament del programa Voluntariat per la llengua a càrrec del seu responsable a Barcelona, Marcel Pellejà, els participants es van poder trobar amb la seva parella lingüística. Cadascun d’ells tenia una imatge d’un personatge de còmic i havia de trobar la persona de la sala que posseïa la imatge de la parella d’aquest personatge en la ficció.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Un cop voluntaris i aprenents s’havien conegut, van poder escoltar Jordi Manent, director del CNL de Barcelona, que els va explicar les línies del centre i els va animar a “seguir practicant malgrat els obstacles que puguin sorgir en el dia a dia”.

    Tot seguit va parlar Eduard Pujol, del Grup d’Història de Nou Barris, que va explicar als assistents la història del lloc on es trobaven, Torre Llobeta, un edifici singular que va ser recuperat pels veïns del barri a finals dels anys 60 per fer-hi activitats per a la gent de Nou Barris. Celia Juárez, directora del centre cívic, també va aprofitar per explicar l’activitat actual de l’equipament cultural.

    Finalment, Jordi Manent va oferir al públic una breu visita guiada per l’exposició “Vinyetes: història del còmic en català”.

     

    Print Friendly, PDF & Email

Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes