• El conseller Vila lliura l’Informe de Política Lingüística 2015 a la presidenta del Parlament

    El conseller de Cultura, Santi Vila, va lliurat ahir l’Informe de Política Lingüística 2015 a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Alguns dels aspectes que destaca l’Informe són l’evolució positiva de la inscripció als cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), que augmenta després d’anys de davallada.
    El conseller Vila lliura l'Informe de Política Lingüística 2015 a la presidenta del ParlamentEster Franquesa, directora general de Política Lingüística, i Santi Vila, conseller de Cultura, fan entrega de l’Informe a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

    Més inscripcions als cursos de català i major dinamisme de la llengua al món digital, són aspectes a destacar de l’Informe de Política Lingüística 2015.

    L’augment de la inscripciió als cursos de català del CFPNL, un 5% respecte al 2014, ha estat possible gràcies a les millores en l’oferta i la comunicació; el dinamisme de la llengua al món digital, i la importància estratègica de les grans marques per a l’ús del català.

    L’Informe de Política Lingüística 2015 conté dades i indicadors referits a la situació de la llengua (coneixement i ús de les llengües de la població, usos del català al sector comercial, cultural, a l’ensenyament, la justícia, etc.), a l’acció de govern i a  la incidència que tenen les polítiques lingüístiques aplicades. L’informe es lliura al Parlament una vegada cada any. A l’acte de lliurament d’avui també hi ha assistit la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa.

    L’Informe també dedica un apartat a l’occità-aranès a l’Aran i a la llengua de signes catalana (LSC). També s’hi recull el marc legal d’incidència en matèria lingüística i especifica el pressupost dedicat el 2015 al conjunt d’accions de política lingüística empreses des dels departaments de la Generalitat i els òrgans que hi estan adscrits.
    Direcció General de Política Lingüística

    Enllaços relacionats
    Print Friendly, PDF & Email

Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes