• Any Bertrana 2017

    La Generalitat de Catalunya ha declarat el 2017 com a Any Bertrana, amb motiu del 150è aniversari del naixement de Prudenci Bertrana i el 125è aniversari del de la seva filla Aurora Bertrana. L’objectiu principal d’aquesta commemoració és fer conèixer més i millor l’obra tant de Prudenci com d’Aurora Bertrana.

    L’Any Bertrana inclou l’organització de diverses exposicions sobre la figura i l’obra d’aquests autors; la realització de xerrades i conferencies sobre la seva obra; la publicació, revisió i reedició de moltes de les seves creacions, així com la realització i presentació pública de diversos muntatges audiovisuals sobre la trajectòria d’aquestes personalitats.

    El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a través de l’ensenyament de la llengua catalana, vol donar a conèixer als seus usuaris i a la població en general els trets més rellevants de la cultura catalana i la diversitat d’autors literaris i artístics. El CPNL se suma a aquesta commemoració i recorda les figures d’Aurora i Prudenci Bertrana amb l’organització de diverses activitats a l’aula i d’actes commemoratius per part dels diversos centres de normalització lingüística arreu del territori. Algun dels actes compten amb la col·laboració del Departament de Cultura i de diverses entitats i organismes del territori com ara ajuntaments, escoles, biblioteques, ràdios municipals, associacions i centres culturals, entre altres.

    El Consorci també difon aquesta commemoració a la pàgina web de Llengua i Cultura i a les seves xarxes socials ha creat l’etiqueta #Bertrana_cpnl amb la qual es pot fer un seguiment a Twitter de tots els actes i activitats dels centres de normalització lingüística relacionats amb Aurora i Prudenci Bertrana.

    Print Friendly, PDF & Email

Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes