• PORTA’M A L’HORT, l’hort comunitari de Porta

    És un projecte de caràcter comunitari que busca dinamitzar la vida pública del barri de Porta i de la ciutat de Barcelona per mitjà d’un hort autogestionat que potenciï la relació entre l’agricultura, l’oci urbà, la salut i la societat. Està gestionat per un grup de persones amb objectius i interessos molt variats amb el suport d’associacions vinculades al barri de Porta: l’Associació de Veïns i Veïnes de Porta, Transforma Porta!, Casal de Joves de Porta, Grup de Dones de Porta, Aperdis, GSIS, Centre Ocupacional de Barcanova, Associació de Salut i Agroecologia Asia i moltes més.

    Què fan?

    Un hort comunitari preferiblement de varietats locals, adaptades al nostre clima i sòl, i a ser possible, de producció ecològica. La gestió de les parcel·les es dividirà entre els diferents projectes que promouran la recuperació de sabers tradicionals de la nostra gent gran, educació per adults i infants, integració de minories socials, identitat del barri-veïnat de Porta, experiències d’interculturalitat, treball intern-generacional, horto-teràpia, treball de persones amb diversitat funcional, etc.

    En què creuen?

    Treballem amb dinàmiques i metodologies assembleàries, horitzontals, incloent, amb respecte i consideració cap a les diferents opinions i punts de vista mitjançant processos deliberatius, recerca de consens i procés en grups, etc. En conseqüència l’hort comunitari de Porta constitueix una petita escola d’aprenentatge democràtic participatiu, útil per refundar les actuals relacions socials.

    Print Friendly, PDF & Email

Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes