• El CNL de Barcelona porta jocs de llengua al DAU 2017 per fomentar el joc en català

    El CNL de Barcelona porta jocs de llengua al  DAU 2017 per fomentar el joc en catalàEl Centre ha participat un any més al prestigiós festival de jocs amb un estand al recinte de la Fabra i Coats de Sant Andreu aquest cap de setmana, des d’on s’ha informat sobre el programa I tu, jugues en català?

    El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona va ser present com cada any al Festival de jocs DAU, que aquest 2017 arribava a la sisena edició. El Centre va tenir un estand al recinte de la Fabra i Coats durant tot el cap de setmana del 25 i el 26 de novembre, des d’on es va informar sobre el programa I tu, jugues en català?, l’app amb el catàleg de jocs en català disponibles al mercat i els serveis del CNL.

    Enguany, el principal objectiu era fomentar el joc en català dins del festival, per la qual cosa s’hi van organitzar dos jocs de llengua: el concurs Si l’encertes, l’endevines, en què calia omplir una butlleta amb les frases fetes representades en 15 imatges repartides per tot el recinte; i el concurs #DAUEnCatalà, en què les persones participants havien de resoldre uns jeroglífics exposats a l’estand, fer-se seguidors del compte de Twitter del CNL de Barcelona i fer una piulada amb la solució i l’etiqueta #DAUEnCatalà.

    Centenars de persones van participar en tots dos concursos, i entre tots ells es van sortejar lots de jocs, patrocinats per Devir, Vexillum, Sembra, Kibo, Abacus, el Nan Casteller, Nutrigame i Cartes Catalanes.

    El CNL de Barcelona també va fer diumenge una sessió de sensibilització sobre l’ús del català en l’edició de jocs, a l’espai per a professionals “Dau PRO”. Hi van participar diversos fabricants i editors de jocs, amb els quals es va poder debatre sobre les raons de per què editar en català.

    Programa I tu, jugues en català?

    I tu, jugues en català? és un programa del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) que té com a propòsit donar a conèixer i fer visibles els jocs i les joguines en català per tal de fomentar-ne l’ús i el consum. A més, pretén contribuir a l’augment de l’oferta i incentivar la creació i fabricació de nous jocs en català. La iniciativa va néixer el 2012 al CNL de Barcelona i el 2013 es va estendre a tot Catalunya gràcies a la bona acollida que va tenir entre el públic i els professionals del sector.

    Festival de jocs DAU

    El DAU és un esdeveniment organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), amb el comissariat d’Oriol Comas. L’esdeveniment ha anat creixent cada any més i s’ha convertit en una cita imprescindible per a les persones amants del joc de totes les edats. Enguany el festival, que se celebra del divendres 17 al diumenge 26 de novembre, ha ampliat l’oferta d’activitats, entre les quals hi ha destacat un joc d’escapada, el més gran fet fins ara a Europa. A més, s’hi han fet dos esdeveniments principals: el “Dau històric”, el dia 18 de novembre, i el “Gran Dau”, les jornades centrals i més familiars del festival al recinte de la Fabra i Coats de Sant Andreu el cap de setmana del 25 i 26 de novembre.

    Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

    Enllaços relacionats
    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes