• Èxit d’assistència al Club del còmic sobre L’art de volar

    Dimecres al vespre va tenir lloc la tercera sessió del Club del còmic que la delegació de Nou Barris organitza a la llibreria La Font de Mimir. L’acte, conduït per Jordi Coll, editor d’Amaníaco Ediciones, va comptar amb un convidat d’excepció: el dibuixant Kim, pseudònim artístic d’en Joaquim Aubert Puigarnau, coautor de l’obra juntament amb el guionista Antonio Altarriba

    Image10índexÈxit d'assistència al Club del còmic sobre L'art de volar

    La Font de Mimir es va omplir de gom a gom per escoltar l’editor Jordi Coll i el dibuixant Kim.

    Kim, el dibuixant de l’obra, va anunciar que per Sant Jordi sortirà a la venda la segona part de l’obra, L’ala trencada

    Image-1.png

     

     

     

     

    L’art de volar, editada per Edicions de Ponent el 2009, és una novel·la gràfica que evidencia la força narrativa i gràfica de la historieta com a mitjà per expressar sentiments i sensacions. L’argument es concentra a relatar la vida d’Antonio Altarriba, el pare del guionista, des de la infantesa fins al dia del seu suïcidi l’any 2001. Aquest fet ens permet assistir a l’evolució social i política de l’Estat espanyol durant pràcticament tot el segle XX, des de la monarquia d’Alfons XII fins a la democràcia.  Altarriba fill explicava així què l’havia dut a escriure el guió de l’obra: ” No només volia entendre el suïcidi del meu pare, sinó, d’alguna manera, reviure les raons que el van dur a prendre aquesta decisió. I, de pas, recuperar-ne la memòria, la seva, i la de tants que, com ell, ens van transmetre el valor de la llibertat, la solidaritat, la justícia i la dignitat.”

    Per il·lustrar la novel·la, Altarriba va pensar en Kim, popular per la seva sèrie Martínez el facha, a la revista El jueves, de qui sabia que podia tenir una gran varietat de registres. El guionista volia un dibuixant de tendència realista que donés versemblança a la narració, és a dir un dibuixant amb un registre ampli atent al detallisme dels escenaris i capaç de reproduir sensacions als personatges. Kim va començar a dibuixar L’art de volar l’any 2005, però va ser una feina feta amb calma i concentració, sense presses i alternant l’encàrrec amb el lliurament setmanal  de El jueves i d’altres feines. Va tardar quatre anys a dibuixar les 185 pàgines de L’art de volar.

    Durant la sessió del Club del còmic, Kim va anar explicant el procés d’elaboració de l’obra en estreta col·laboració amb Altarriba que li escrivia un guió tècnic en què explicava,  vinyeta  a vinyeta, els plans i la situació dels personatges, detallant-ne tots els elements.

    Kim també va aprofitar la sessió per anunciar que, aquest Sant Jordi vinent sortiria publicada la segona part de L’art de volar, basada en el personatge de la mare del guionista i que molt probablement es titularà L’ala trencada.

    El Club del còmic de Nou Barris s’emmarca  dins de Uaaaaaaau… iuhu, pataplaf! Còmic en català , una iniciativa del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona que té com a propòsit donar a conèixer i fer visibles els còmics que s’editen en català per tal de fomentar-ne la lectura i el consum. A més, pretén contribuir a l’augment de l’oferta, incentivant la creació i l’edició de còmics en català.

    Print Friendly, PDF & Email

Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes